torsdag 26. januar 2012

Bestillingsvotter,snø og flatbrød

Jeg blir glad når andre liker det jeg lager, og ekstra stas er det når noen liker det så godt at de vil ha maken. Det har blitt to par bestillingsvotter i Sterk fra DSA på nyåret. Jeg tror det er mansjetten som gjør disse så populære, og mange sier at de liker votter som sitter tett på handa, og disse vottene er jo forholdsvis små.Jeg er glad i å gå på ski og liker vinteren godt, så snø er kjærkomment. Vi får ikke de store mengdene her, så snøyret minner mest om de glassa vi hadde da vi var små, der vi fikk det til å "snø" når vi rista på dem. Men mange bekker små......


 Grått i dag, og litt vind som rusker i trærne. Det spørs om jeg må ta noen runder på jordet så jeg holder skiløypa mi åpen.Ikke første gang det gamle vedskjulet ser nedsnødd ut.

  
I går våkna vi til 25 minusgrader, og et passelig innearbeid ble flatbrødbaking. Da er det ihvertfall ingen problemer med å holde varmen. Det ble tvert imot et lite gløtt på vinduet innimellom.
Temperaturen steg utover dagen til minus 15, så da var det greit å kle seg godt og ta beina fatt til strikkekafeen om kvelden.
En sniktitt på det nyeste prosjektet, hentesett i Tynn Alpakka med pinner nr. 2,5. 


Til slutt: Tusen takk for alle gode tilbakemeldinger på babyteppet! Jeg er kjempeglad for alle. Vi blir aldri for gamle til å vise fram det vi lager og få ros!


15 kommentarer:

 1. Så fiiine votter. Og jammen ser jeg ikke det du sa: Disse vottene er jo forbausende like de som jeg nettopp strikket, men de jeg strikket har jo mye større mønsterbord. jeg fant oppskriften min i et Raumahefte, men er veldig interessert i å vite hvor jeg kan finne "din" oppskrift hen?

  SvarSlett
 2. Heisann! Da e alltid kjekt når dei vil ha da ein strikkar. Her har det blåse slik som det gjer på Voss i dag. Spennande å sjå kva du strikkar på.

  SvarSlett
 3. Kjempefine vottar, har tenkt å prøve strikke meg slike mønstervottar ein gong syns det er så fint.

  SvarSlett
 4. Å, så nydelig dere har det der du bor. Slik snø rundt dørene opplever vi skjelden her jeg bor. I dag har vi hatt sterk vind, og gradestokken har vist en grad. Og det virker ganske kaldt.
  Du har så rett i at en trenger ikke lage (sy) noe hver dag. Merker at denne Vanella-butikken min gjør meg litt stresset innimellom. Butikken bør jo inneholde varer til enhver tid. Så jeg vurderer hele tiden om jeg skal slutte av. Men greier ikke helt å ta den endelige beslutningen.

  Ha en fin helg!

  PS.: Skulle gjerne ha lært meg å bake flatbrød og lefse. Ingenting er så godt som nybakte brød og kaker.

  SvarSlett
 5. Oj, så snygga vantar!
  Förstår att dom är populära!
  /Ann-Britt

  SvarSlett
 6. Disse vottene ser veldig gode ut, og så fint mønster.

  SvarSlett
 7. Ja, det er sant - gode ord blir en aldri for "gammel" til å glede seg over. Ikke minst når det er velfortjent!
  De vottene er bare nydelige! Jeg er ikke så glad i Sterk til sokker, men til votter som dette virker det jo ideelt!

  SvarSlett
 8. Verkeleg flotte vottat i eit nydeleg mønster :) God helg :)

  SvarSlett
 9. Så nydelige votter! Og for noen stemningsfulle vinterbilder du har tatt :) Her oppe i nord har vi omtrent ikke snø, men håper på å få rikelig til påske

  Ha en flott lørdag :)

  SvarSlett
 10. Vottene er bare lekre!!! Og koselige vinterbilder:) Det er ikke noe vi får til her om dagen selv om det er bittelitt snø på bakken akkurat nå. God helg!

  SvarSlett
 11. Det første som falt meg inn på vottene var mansjettområdet som ikke var vrangbord. Det gjør jo vottene kjempe flotte :-). Å du baker flatbrød, det er sikkert morsomt, jeg baker selv tynnlefser etter oppskrift fra min gamle bestemor, men jeg har aldri prøvd å bake flatbrød, spennende. Synes du skriver om så mangt interessant så jeg blir vel fast her inne hos deg...:-) ha fortsatt ei fin helg. Klem

  SvarSlett
 12. Det er deilig med litt skikkelig vinter :) Har akkurat vært en god tur ute i et par minus og motvind, så nå setter jeg meg med god samvittighet i sofaen med strikkinga!
  Hjemmelaget flatbrød så veldig godt ut! Drømmer om å bli en habil lefse og flatbrød baker, en vakker dag......

  SvarSlett
 13. Deilig med vinterkulde :) De vottene var ordentlig fine og forseggjorte!

  SvarSlett
 14. Hei! Takk for koselig kommentar på bloggen min:) Legger meg til som følger her jeg:) Måtte se gjennom bloggen din, og her var det mye fint. Vottene du har strikket var nydelige! Ser ut som de sitter godt på hånden. Du virker som en ivrig turgåer - og det er jo bare herlig å komme seg ut i friskluft:) Ønsker deg en fin lørdagskveld!

  SvarSlett