søndag 30. oktober 2011

Siste ukes gleder

Onsdag hadde vi strikkekafè på Uvdalsstugu. Disse kveldene en gang i måneden koser vi oss med handarbeid, drikker kaffe, utveksler idèer og lærer noe nytt. Denne onsdagen lærte Randi oss å strikke disse morsomme pulsvarmerne.


Undervisninga foregikk på gamlemåten, nemlig muntlig forklaring da vi ikke hadde mønster. Berit strikka, og vi andre tok notater da vi mangla garn og pinner til dette prosjektet. Det gikk, utrolig nok, greit å strikke disse etterat jeg kom heim selv med mangelfulle notater. Jeg har brukt Sandnes Alpakka og pinner nr. 3,5,  og det gikk med ca. 50 gram.Så er spørsmålet: Er det noen som vet hva disse pulsvarmerne heter og hvor mønsteret kan finnes?
Rut strikka tunika. Legg merke til den lekre jakken i kontstrikking hun har på seg.Signe strikka genser, Ragnhild sokker og Berit er i gang med pulsvarmere. Hun kom i nystrikka tunika.


Randi strikka genser og forklarte hvordan vi skulle strikke pulsvarmere. Gunn-Berit var i innspurten med pjona pulsvarmere, men prioriterte sokkestrikkinga.
Gunhild tok notater, Inger Elisabet drev med stjernestrikk og Signe kikka opp fra genseren et øyeblikk.


Selv strikka jeg på disse herresokkene:Garnet er mellanraggi fra Jærbo garn og er kjøpt hos Strikk Innom. Disse sokkene er i str. 43, og det gikk med litt over 100 gram. Det betyr bare at neste par blir en tanke mindre. Pinner nr. 3,5.

Ønsker alle mine lesere ei god strikkeuke!

2 kommentarer:

  1. De pulsvarmerne har jeg nok kanskje sett før, men vet ikke hvor. Så koselig ut på strikkekafé. :) Ha en god strikkeuke i Uvdal også. :)

    SvarSlett
  2. Kjempefine pulsvarmere - stilig med den doble blondekanten.

    Når det gjelder skråstripene på pjonevottene mine er det bare flaks. De kommer av at jeg brukte flerfarget garn.

    SvarSlett