lørdag 8. oktober 2011

Trekantskjerf

Da jeg var på Ungdommens Aktivitetsdag på Uvdal skole forrige lørdag, lærte jeg stjernestrikk av Marie. Hun hadde stand med egenstrikka produkter, deriblant dette praktiske trekantskjerfet. Utgangspunktet for dette skjerfet heter Stjernespekksjal og mønsteret finnes her. På mønsteret er det brukt flere farger, men jeg synes det er like fint med ensfarget. Sjalet er naturligvis mye større, men utgangspunktet er likt, så da er det bare å gi seg når en synes det er stort nok eller det er slutt på garnet.
Dette rosa skjerfet er strikka i Jade som jeg har omtalt før på pinner nr.6. Jeg kunne sikkert brukt en pinnestørrelse eller to større, men jeg er ikke fortrolig med så tykke pinner. Jeg synes det er så anstrengende å strikke med. Jeg brukte ca. 60 gram på dette, og det måler vel 80 cm øverst.
Dette lilla skjerfet er strikka i Sterk på pinner nr. 5,5,  og jeg brukte ett nøste. Det ble omtrent like stort som det rosa. Det skal knyttes bak slik at spissen blir framme i halsen. På dette strikka jeg to omganger rillestrikk før jeg felte av og synes jeg fikk en mye stødigere kant. På oppskrifta stod det at det skulle økes ganske mye på siste omgang før felling for at kanten ikke skulle stramme, men jeg hoppa over det da jeg synes det går greit å felle løst av.Nærbilde av mønsteret.


Dette er et greit skjerf for oss som ikke liker store sjal og skjerf. Det varmer der det skal og tar ikke så mye plass inni jakka. Ser også for meg at det like kjekt for barn som for voksne. Disse havner i gavekassa inntil videre og får kanskje selskap av flere etterhvert.

5 kommentarer:

 1. Så fint skjerf!
  Deilig med noe som ikke tar altfor stor plass inni jakka. :)
  Takk for stemme i utfordringen. Du fikk faktisk min også! ;) Ønsker deg en deilig dag. :)

  SvarSlett
 2. Stjernestrikk blir bare så fint :) Har et slikt sjal jeg også, men mitt er med striper.
  takk for mange koselige kommentarer inne hos meg :)

  SvarSlett
 3. Artig og fint strikkemønster :)

  SvarSlett