søndag 26. mars 2023

Tonekofta av Gerd Auestad

 


Garnpakke til denne kofta ble kjøpt på Kjerringtorget på Nesbyen i august i fjor, og det var fargene som tiltalte meg ved første blikk.

Garn: Kauni: beige, brun, natur og mørk rosa.

Pinner: 3,5 og 3

Str: Medium

Garnforbruk: ca 390 g

Mønsteret er i boka "Strikk i vei" av Gerd Auestad, og jeg kunne velge om jeg ville ha bok eller bare et mønsterark. Jeg valgte bok selv om jeg hadde boka fra før. Kanskje jeg kan bruke den til en Give away på bloggen etterhvert? Dette er ei superlett kofte som jeg liker godt og har fått mange komplimenter for. Garnet Kauni ligner på Finull fra Rauma og kan gjerne brukes sammen. Blir mer og mer glad i garn av ren ull.
Måtte ha et utebilde sammen med all snøen. Jeg er så fornøyd med størrelsen også.

Denne kommer jeg nok til å bruke mye.


Men som med alle andre prosjekter ble det mye garn til overs, og med det Kauni-garnet jeg hadde fra før ble det starta på Hverdagsjakka av Pinne-Guri, og der har jeg tenkt å bruke bare restegarn.

Men det gjenstår å se. Følg med, følg med!Etter mildvær og snø i går, fikk vi en aldeles nydelig dag med nysnø og kuldegrader. Vi kunne faktisk gå på ski på jordet vårt. Og kuldegradene skal vedvare, heldigvis.
Jeg er fullt klar over at de fleste venter på våren nå, men her er det best at vi har vinterlige forhold til etter påske i alle fall.


Vi venter besøk i palmehelga, så jeg rekker nok ikke flere innlegg før det.Riktig god påske til alle som ser innom!Klem Ingunn


16 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tusen takk! Hyggelig tilbakemelding! Riktig god påske!

   Klem Ingunn

   Slett
 2. For ei vakker kofte! Den var det nok mye arbeid med! Perfekt størrelse til deg! Øsnker deg god påske! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var mye arbeid, men verdt hver arbeidstime. Jeg er så fornøyd med den. Jeg var redd den ble i minste laget til meg, men det holdt akkurat. Her venter vi besøk av småjentene med fam i palmehelga. Det blir kjekt!

   God påske til deg og dine også!

   Klem Ingunn

   Slett
 3. Så nydelig kofte! Jeg har en Fanakofte i Kauni og er veldig fornøyd med det garnet, plagget blir så lett og deilig. Blir nok fin Hverdagsjakke i restegarn! Her kommer to av guttene våre hjem, og vi satser på vårpåske :) I dag var det deilig i sola på verandaen. Ønsker deg riktig god påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig kommentar! Vi har hatt kjempefine og travle dager med barnebarn på besøk, og nå går det framover med hverdagsjakka.

   Fortsatt god påske tildeg og dine!

   Slett
 4. For en flott klassisk kofte...jeg liker det veldig godt...fantastisk arbeid kjære Ingunn. Du har strikket deg litt elskling :-)))
  Jeg gleder meg til hverdagsjakken din fra Guri... ha det gøy med strikking.
  Jeg har strikket luer med Kauni-garn, men mest brukte jeg Rauma-garn og Sandnes Alpakka. Alle fantastiske garn... Jeg liker å bruke rent ullgarn eller Merino saueull blandet med silke e.c. En drøm på kroppen.
  Ha det gøy med besøket ditt i dag Ingunn.
  Jeg ønsker dere alle en god påske. Mange glade hilsener fra Viola
  p.s. moro med ski :-))) YES!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for gode ord, Viola! Alltid kjekt med besøk av barnebarn med foreldre, men nå er vi bare to og har det roligere. Nydelig påskevær med ski og uteliv.

   Fortsatt god påske!

   Klem Ingunn

   Slett
 5. Virkelig en lekker kofte. Men dette er et stort arbeid med så mye mønster! Takk for hyggelig kommentar på min blogg. Som du så, har vi hatt lang ferie på Sicilia, så jeg har ikke vært på nettet på lenge.
  Jeg ønsker deg og dine en flott påske! Hilsen Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fin tilbakemelding! Så kjekt når noe blir vellykka. Påska ser ut til å bli fin. Vi kan ihvertfall ikke klage på været så langt. Og for den som er glad i å gå på ski er det drømmeforhold.

   Fortsatt god påske!

   Klem Ingunn

   Slett
 6. Hei😀 kom over en annonse på nett , der noen skulle selge en strikket tjeld. Den var merket med «bunningen» på undersiden og var veldig søt 😀 Den ble solgt og jeg fikk dessverre ikke den. Er det noe du har produsert og er det eventuelt mulig å bestille en sånn fra deg? Mvh Ove

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, dessverre. Dette er ukjent for meg.

   Slett
 7. KJempefin kofte du har strikket deg - det er en sånn man bare "flytter inn i" og blir der :-) så blir det spennende å se hva du får til av alle Kauni-restene. Men jammen har du mye snø igjen ;-) Her venter jeg veldig på våren... KlemB

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Fornøyd med kofta, og nå er jeg i mål med den andre også. Kanskje jeg blogger i morgen? Nå har det regna noen dager, men i natt og i formiddag snødde det igjen. Men det er ganske så normalt. Vi bor jo i ei fjellbygd.

   Klem Ingunn

   Slett
 8. Svar
  1. Tusen takk! Som sagt så var det fargene som ropte på meg.

   Klem Ingunn

   Slett