torsdag 23. februar 2023

TO NYE PROSJEKTER KLARE

 
De 16 lappene til disse firkant-tøflene ble strikka for lenge siden, men da hadde jeg ikke et klart nok hode til å få sydd dem sammen. 

Jeg har prøvd å strikke remser og montere til slutt, men jeg synes de tøflene blir så slaskete. 
Det er lettere å beregne størrelsen på denne måten synes jeg. 

Dette er et restegarnsprosjekt. Viking sportsragg og pinner nr 3,5. Opplegg 19 masker og 19 riller passer til meg, skostr 38. 

På bildene vises tøflene på begge sider. Har nok ferdigstilt finere prosjekter, men godt å komme i mål uansett, og i kveld skal de få bli med meg på strikkekafe.  Et nytt par er på pinnene. Må ha noe enkelt når jeg er sammen med flere. Mønsterstrikk egner seg dårlig på strikkekafe. 

Mange foretrekker å strikke tøflene av garn som er 100% ull og tove dem,men det har jeg ikke prøvd.


Så har det blitt et enkelt sjal i rillestrikk.

Garn: Norsk pelsullgarn, Sølje fra Hillesvåg, 100 g /350 m, mørk rosa

Pinner: Rundpinne 3,5

Her var det bare å strikke så lenge garnet varte, og det var 3 m igjen da jeg felte av siste maska. Nederst ser dere bilde av blokkinga. To sponplater fungerer greit sammen med en stort antall knappenåler. Jeg vaska og sentrifungerte sjalet først. Jeg har tatt vare på dette etter en planleggingsdag for mange år siden. Jeg vet dessverre ikke hvem som har forfattet disse ordene, men de er absolutt verdt å ta fram igjen i denne tida vi lever i nå med utenforskap, ensomhet og psykiske utfordringer.


Den enkelte har aldri med et annet menneske å gjøre uten at han holder noe av dets liv i sin hånd.

Det kan være meget lite, en forbigående stemning, en opplagthet man får til å visne,

eller som man vekker, en lede som man utdyper eller hever.

Men det kan også være så forferdelig mye, slik at det simpelthen står til den enkelte

om den andres liv lykkes eller ikke.


Ta vare på hverandre!


Klem Ingunn15 kommentarer:

 1. Viktige ord der på slutten. jeg har tovet sånne tøfler. Bruker de på hytta hvor det er gulvkaldt. Gode og varme tøfler.
  lemz

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ofte ikke så mye som skal til før hverdagen blir bedre for den som sliter. Så vi får ha øynene med oss og gjøre en innsats der det trengs. Verdens rikeste land, og så er det "nød" overalt. Og så den meningsløse krigen.....
   Tror jeg må prøve å tove tøfler. Jeg har både oppskrift og garn.

   Klem Ingunn

   Slett
 2. Artige tøfler og lekkert sjal i en nydelig farge! Og fine ord til slutt!
  En god søndag ønskes av Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for fin tilbakemelding! Søndagen ble god, og for noen prestasjoner av de norske utøverne i ski-VM! Det er bare å heie, og greit med en fridag i morgen.

   Klem Ingunn

   Slett
 3. Fin måte å bruke rester på med sånne tøfler, lagde noen lignende for mange år siden. De tror jeg at jeg tova. Kanskje jeg skulle prøve meg på det igjen, får se hva jeg har av rester. Nydelig sjal også. Og kloke ord til ettertanke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er utrolig mye garn i mine gjemmer, og av og til kan jeg lure på hvor alt kommer fra. Nå prøver jeg å bruke fra lageret, og har gjort det lenge. Men det tar lang tid å strikke, og det er veldig fort gjort å kjøpe garn.... Holder på med ei kofte i Kauni, fire farger og mønster på hele. Bør nok fortsette med den nå.

   Ønsker deg ei fin ny uke!

   Klem Ingunn

   Slett
 4. Så vakre ord! Det er vel livsprosjektet til menneskene - å være noe for andre. I det minste burde det være det! Og tøflene din vekker minner hos meg. Slike har både mamma og farmor laget til oss ungene da vi vokste opp. Ha en flott uke, klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fine ord! Vi kommer langt med Kardemomme-loven og alminnelig folkeskikk. Så tror jeg at hvis jeg har det godt med meg selv kan jeg også være noe for dem rundt meg.

   Sola skinner, og her blir det en tur ut på ski når "indretjenesten" er unnagjort.

   God uke til deg også!

   Klem

   Slett
 5. Så artig de var disse firkant-tøflene! Har nok sett noe lignende før ja, men har aldri strikket slike. Lur måte å få brukt opp restegarn på! Fint sjal i slik farge jeg liker...
  Diktet gjorde meg tankefull. Som menneske har vi kanskje mere inflytelse enn vi forstår, noen ganger. Da er det viktig at det blir positivt.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi er nok viktige for andre uten at vi nødvendigvis senser det selv. Etter 40 år i skolen skjer det rett som det er at jeg får tilbakemelding fra tidligere elever om opplevelser de har hatt som hadde stor betydning. Til å bli ydmyk av, og jeg husker kanskje ikke noe av det. Takk for gode ord, og ha ei fortsatt fin uke!

   Klem

   Slett
 6. Ja, tilnær deg andre på en positiv måte... bring glede inn i livet ditt og andres.
  De små rutene dine du til å strikke disse sokkene er flotte... og hvis du tovet i vaskemaskinen dem - det er barnesokker :-)
  Nydelig sjal... Vårhilsen i farger.
  En klem til deg Ingunn.
  Viola

  SvarSlett
 7. ... ah and kjære Ingunn, vi fikk snø igjen i natten... og det snør, det snør... jeg trodde våren kom? ... Har du fortsatt snø? I alle fall skal jeg tar en fin "vinter"tur in skogen :-)))

  SvarSlett
  Svar
  1. Fortvil ikke, for mars er en skikkelig snømåned, i alle fall i Norge. Vi har mye snø selv om det ikke er kommet så mye i det siste. Men det er kaldt her, minus 23 i dag morges. Mildere nå, men det blåser kaldt. Har nettopp vært ute en tur. Godt å komme inn igjen. Strikkekafe i kveld. Alltid kjekt

   Ønsker deg fine vårdager, for de kommer nok til deg snart. Vi får vel vente et par måneder til.......

   Tusen takk for hyggelig hilsen, Viola!

   Klem Ingunn

   Slett
  2. ...ja, det stemmer, snømåned mars i Norge og også i påsken er det populært å gå på ski på fjellet og møte i hyttene... Jeg drømmer om våren fordi snøen ikke rekker til å gå på ski her... Jeg har en tur på bloggen til et slottsruin som ble bygget på et sandsteinsmassiv og ligger i et basseng med vulkansk stein.
   Det er en storslått ruin i middelalderbygninger. Klem Viola

   Slett
  3. Gleder meg til å se. Her er det samme fine været, sol og 12 minusgrader i øyeblikket.Det blir en tur på beina i dag også. I piggsko. Det er vekselvis snøføre, is og bart der jeg går. Best å passe på så jeg ikke faller. Det er mange som har falt og brukket noe her omkring.

   Riktig god helg til deg, Viola!

   Klem

   Slett