søndag 3. august 2014

Kan jeg friste med nystekte baguetter?



Baguetter består av vann, mel, gjær og salt. 
Deigen lages med kaldt vann og heves i kjøleskap 5-6 timer 
eller natta over.



Her er deigen ferdig heva klar til utbaking. 
Jeg bruker sammalt hvete, grov når jeg baker ut.



Deigen gir 3 baguetter,
og de må stå til heving i romtemperatur ca 30 minutter.
Baguettene stekes midt i ovnen ca 10 min på 250 grader,
senk deretter varmen til 200 grader og stek ca 20 minutter til.


Oppskrift:
5 dl vann
En halv pakke gjær
1 ss havsalt
ca 700 gram mel.
(Jeg bruker 250 g grov sammalt hvete og 450 g hvetemel)


Jeg serverte disse til frokost i dag, 
og de smakte kjempegodt.
Baguetter er best samme dag, 
og det som blir til overs kan du fryse.
Tin på benken,
og la dem få noen minutter på varmluft i stekeovnen,
så smaker de som nystekte.



Denne travle karen her satte også pris på mormors baguetter.



Sigurd har vært på ferie hos oss i snart 14 dager,
og det har vært travelt, men veldig kjekt.
For Sigurd var det nok ekstra artig 
så lenge tante Ingvild og onkel Eirik var her.


Jeg ligger litt etter med blogginga,
og ikke får jeg lest alt dere andre skriver heller,
men jeg kommer sterkere tilbake.


Fortsatt god sommer!
Velkommen til en ny følger!



Klem fra Ingunn


17 kommentarer:

  1. Å ja det så utrolig fristende ut og så fine de ble, de falt nok i smak for liten og stor.

    Så flott liten skrue du har hatt besøk av, jeg tenker du har hatt to aktive uker.

    Artige bilder Ingunn, god søndag.

    SvarSlett
  2. Ja takk, jeg lar meg friste:) Ingenting er bedre enn nystekt gjærmat. Nydelige Sigurd har nok hatt det helt topp hos dere.

    SvarSlett
  3. Baguettane ser deilige ut, og sunne !
    Her er me berre innom heime før me skal på neste tur,
    med mannskoret til Riga og Tallin.
    Nyt resten av sommaren.
    Klem frå Anne-Mari

    SvarSlett
  4. Disse fikk jeg lyst til å prøve! Så gode de ser ut:) Det er ren luksus med nystekte baguetter til frokost:)

    SvarSlett
  5. Så bra at du deler oppskrift - nesten så jeg får bakelyst her ;) Regner med at det blir stille i huset etter at Sigurd har dratt.

    I Alta har vi fantastisk sommertemperaturer enda :) :) Og vi NYTER det

    Klem, Lene Sofie

    SvarSlett
  6. Mmmm, disse så gode ut nesten så jeg kjente lukten helt hit :) Disse skal prøves, takk for oppskrifta!
    Koselig med barnebarn på besøk, hverdagen blir litt annerledes.
    Vi hadde det eldste barnebarnet en uke i sommer, skikkelig kjekt.
    Ha en fin uke
    Klem fra Berit

    SvarSlett
  7. Så nydeleg gjærbakst. Det ser ut som Sigurd har hatt fine dagar hos dykk :) Ha ein fortsatt fin sommar.

    SvarSlett
  8. Ja, det kan du så absolutt!! Det ser fristendd og godt ut!! :-)
    Tviler ikke på atdet har vært hektiske og glade dager hos dere med en aktiv sjarmør i huset! Så skjønn han er!
    Ha en fin kveld! P.s. det ble topptur i ettermiddag og vi rakk akkurat ned fra fjellet før regnet kom :-)

    SvarSlett
  9. mmmm, fristende :) Så herlig med besøk, Sigurd ser ut til å være et skikkelig sjarmtroll :)

    SvarSlett
  10. Det så godt ut, hjemmebakt er jo alltid best:-) Så koselig med besøk av barnebarn:-) Ha en fin dag! Klem Marianne

    SvarSlett
  11. Takk for oppskriften! De så veldig gode ut!

    Fortsatt god sommer!
    Klem :)

    SvarSlett
  12. Jeg lurer på om hele innlegget mitt i går er forsvunnet.... KOmmer ikke opp, så får vel skrive nytt da....

    De så kjempegode ut, så mulig de må prøves selv om jeg prøver å ikke bruke så mye hvetemel.

    Koselig med Sigurdbesøk :) Godt når de kommer de søte små, og godt når de drar igjen. Men man savner dem med en gang, rart det der :)

    Bloggpause ja.... Det har vært en lang en i sommer, men prøver å komme tilbake igjen nå. Så takk for besøket :)

    Ha en forsatt flott uke, snart er det helg!

    Klem fra nord :)

    SvarSlett
  13. Disse baguettene har jeg virkelig lyst til å lage. Må prøve. Takk for oppskriften. Ønsker deg ei fin helg.
    Klem

    SvarSlett
  14. Nom, de så fristende ut. Hadde jeg hatt alt i hus skulle jeg laget det til frokosten i helgen. Får legge det på minnet ;)

    Høres ut til at dere har hatt det travelt, men veldig koselig. Stas med barnebarn på besøk. Flott fjelltur dere var på (innlegget under). Det har vært så nydelig vær denne sommeren, tror alle har fått kjent godt på sol & varme her hjemme. Det gjør seg :D

    Jeg har vært dårlig på blogg og for ikke å snakke om bloggbesøk. Det gode været har liksom vart stadig mer, så det må nytes utendørs så godt som det lar seg gjøre. PC har fått være mye alene, thihi. Du har imidlertid strikket mye flott. Så mye fine og velgjorte plagg med mønster. Syns jeg har strikket kun riller og enkle ting, men jeg har lest mange bøker også.

    Tusen takk for herlige hilsener fra deg hos som alltid.
    Ønsker deg & dine ei riktig god helg!

    Sommerhilsen fra Eli Kristin

    SvarSlett
  15. Så koselig, tusen takk for at du deler oppskrift, de skal jeg prøve! Ha en herlig lørdagskveld!

    SvarSlett
  16. Hilsen til deg Ingunn - kos dere videre med fine sommerdager.
    Ja vi er ikke i blogglandia - vi er ute :-)))
    Klem Viola

    SvarSlett
  17. Hei Ingunn! Diss baguettene nå gode ut, og skal prøves! Takk for oppskrift! Og takk for hyggelig hilsen hos meg! Ja, det var en opplevelse å være i Utne, og få se utstillingene der! Hardangersøm ønsker jeg å lære meg, og planlegger å sy bunadsskjorte til sønnen min etter hvert! Så flink du er som baker flatbrød, men det er sikkert varmt nå, ja! Ønsker deg en fin søndagskveld, og en god ny uke! Klem Cathrine :-)

    SvarSlett