søndag 20. mai 2012

Bok og sykkeltur

Bumerang - Tatiana de Rosnay Kirsti Øvergaard
Antoine Rey har funnet den perfekte 40-årspresang til søstera Melanie, en weekendtur til barndommens sommerparadis der de ikke har vært siden mora plutselig døde for over 30 år siden. Oppholdet der vekker minner,  og de er ikke bare gode. På vei tilbake til Paris er Melanie svært opprørt,  og i det hun er i ferd med å fortelle Antoine noe,  mister hun brått kontrollen over bilen hun kjører og blir hardt skadet  mens Antoine ikke får ei skramme.
Antoine bestemmer seg for å finne ut hva som opprørte søstera, og han begynner å grave i familiehistoria. Etter hvert finner han hemmeligheter som skulle holdes skjult for enhver pris.

Jeg har hørt denne boka lest av Ola G. Furuseth, og han formidla denne gode romanen på en fremragende måte. Tatiana de Rosnay, som ble verdenskjent da hun skrev Saras nøkkel,  har igjen levert ei bok som det er vanskelig å legge fra seg. Og er du glad i lydbøker, anbefaler jeg virkelig å høre denne lest.I dag lå alt til rette for sykkeltur, og vi valgte å sykle vestsida oppover dalen til Nordstjerna.


Alltid kjekt med turfølge!Flat og omtrent bilfri veg, vel egna  for sykling.Det sparsomme løvet på bjørkene i forgrunnen og snøen i fjellet sier vel litt om hvor langt våren er kommet her. Kaffe og valnøttbrød med brunost på en stein nederst i lysløypa. Kan man bedre ha det?På tur nedover igjen.Selv om vi ikke syntes det var tungt å sykle oppover, var det lett å merke at det gikk unna nedover. Jeg har en kjempegod sykkel, velbrukt i mange år, men denne skal jeg ha til den sier takk for seg. Jeg har fått spørsmål om det er motor på den!

Nye følgere er kommet til denne uka også. Velkommen hit til meg! Så til alle dere trofaste som skriver kommentarer. Jeg blir kjempeglad for alle hilsener fra dere, hver gang!

Ønsker dere alle ei ny, fin uke!

14 kommentarer:

 1. Denne boka hørtes kjempespennende ut...jeg skal legge den på minnet, men nå mot vår og sommer er jeg ikke den store bokleseren, derimot er høsten en kjærkommen "boktid".
  Det ser ut for at dere har hatt et fint helgevær, og hva er vel bedre enn ut-på-tur da?
  Ha en hyggelig søndagskveld.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 2. Tak for nok ei bokanbefaling :) Hører lydbøker så det monner mens jeg monterer festdrakt ;)

  Gratulerer med nye følgere - og det er ikke vanskelig å legge kommentarer på dine hyggelige blogginnelegg. Dessuten er du selv så innmari flink å kommentere i andres blogger :)

  Klem nordfra - her er våren litt senere, men det grønnes som smått om ei uke eller to ;)

  SvarSlett
 3. Takk for bokanbefaling! Så deilig at dere nyter dagene i godt tur-vær. Det valnøttbrødet med brunost kunne jeg godt like å sette tennene i, valnøttbrød er jo bare fantastisk godt- og brunost likeså! Ha en fin kveld! :-)

  SvarSlett
 4. Flott sykkeltur som tar du tar oss med på:-)
  Nesten vært artig å sykle den selv.

  Ha en flott dag:-)

  Hilsninger fra Orkdal

  SvarSlett
 5. Siger også tak for cykelturen :-))
  Flott uge til dig

  SvarSlett
 6. Hei hei og tusen takk for godord inne på min blogg. Veldig koselig :O) Og så deilig natur dere kan bevege dere rundt i. Selv om våren ikke er kommet kjempelangt så er det jo bare deilig å tenke på at det går fremover hele tiden :O) Masse sol og sommer i vente :O)
  Ha en deilig uke :O)

  SvarSlett
 7. Trivelig å være med deg på sykkeltur:)
  Det er morsomt å se at at du anbefaler mange av de samme bøkerne som jeg liker:)

  SvarSlett
 8. Takk for boktipset !
  Åh, kor herleg sykkelturen ser ut, heldige som har så flott veg
  utan biltrafikk !!
  Og matpause høyrer med, herleg.

  God pinse !

  SvarSlett
 9. Så sporty du er! Håper du får ei knallfin pinsehelg!

  SvarSlett
 10. Takk for boktipsene!

  Ha en riktig fin pinseavslutning.

  SvarSlett
 11. For en koselig blogg du har! Du tryller frem det meste med strikkepinnene dine;) takk for boktips, jeg bruker aldri lydbok når jeg driver med håndarbeid, men i bilen på vei til jobb;)
  Ønsker deg en fortsatt fin pinse;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for besøket;) jeg la meg som følger hos deg også jeg;)

   Slett
 12. Du er så flink til å kommentere hos meg... Takk for alle de koselige kommentarene dine!
  Ønsker deg ei kjempefin uke!

  SvarSlett
 13. Mange fine bilder som alltid!
  Moro at du likte de bøkene! Jeg driver nå på den tredje boken hennes som er utgitt på norsk, men jeg vet ikke helt hva jeg synes om den ennå.... litt langdryg så langt. Skal gi deg rapport da jeg er ferdig med den :)

  SvarSlett