søndag 11. september 2011

En hyllest til biblioteket

Her er to bøker som det lokale biblioteket kunne skaffe.
Boka til høyre er gitt ut av Landbruksforlaget i 1989, og forfatteren heter Gjertrud Saglie. Her er gode forklaringer på gamle teknikker, bl.a. pjoning. Hele 12 ulike mønsterprøver er avbildet og forklart. Denne boka stod faktisk i hylla på biblioteket.

Boka til venstre er gitt ut av Monica Beate Storø Schultz i 2010. Det er hun som har laget instruksjonsvideoen jeg har referert til før. Du finner den her. Her er gode råd og oppskrifter. Det er bestandig kjekt å se gjennom ei bok før en bestemmer seg for å kjøpe, og denne boka skaffet biblioteket her på et par dager fra Høgskolebiblioteket i Nesna. Har allerde funnet ei lue og pulsvarmere jeg skal prøve. Jeg må jo bevege meg litt videre fra alle pjonavottene.
Barnevotter til gutt og jente i Vestlandsgarn. De er tova lett på 40 grader og børsta på innsida.
Mønstersokker og pjona votter i herrestørrelse er klare. Vottene er tova på 40 grader, og de er tette og varme, men myke og behagelige å ha på. Jeg har brukt Østlandsgarn på sokkene og Vestlandsgarn på vottene.
Til slutt noen flere kopptuer. Kjekk bilstrikk, og de går unna. Til nå har ingen sagt nei takk til å få ei kopptue!

3 kommentarer:

  1. Dette var nytt for meg. Har aldri hørt om pjoning. Ser spennende ut

    SvarSlett
  2. Sikkert spennende å prøve nye teknikker. Og så nydelig fjelltur dere hadde på tidligere innlegg her! Jeg blir alltid litt misunnelig når jeg ser slike fjellturer :) Men uansett hvor en er, naturen er flott og må nytes.

    SvarSlett
  3. En gammel traver dette her. Tenk jeg var så heldig å få kjøpt boken skrevet av G Sagli. Datteren min fant den på nettet og da var jeg ikke sen om å kjøpe den. Så gjelder det bare å sette av tid til å prøve pjoning!

    SvarSlett