søndag 7. august 2011

Tre gode valg på Averøya

Søndag 24. juli hadde vi avtale med Karstein om å besøke han på Averøya.  Etter å ha kjørt Atlanterhavstunellen, var vi snart på plass i "Løfta". Da vi studerte gjesteboka, begynte vi å lure på hvor tida hadde blitt av. Det viste seg å være 30 år siden sist vi var  gjester i dette paradiset på stranda.
Karstein foran landstedet sitt "Løfta".


For å få skikkelig oversikt må vi opp i høyden. Her er bilder fra Raudsandberget som ble dagens første "topptur".Karstein "vardebygger".

Mot Kristiansund og havet.
Mot Freikollen.
Mot indre Nordmøre.
Dagens neste mål var Gulltanna, en topp på ca.600m.o.h. Stigningen var på 400m, og det var behov for et lettere antrekk. Vi møtte mange turgåere underveis, og det var over femti som hadde skrevet seg inn i boka på toppen den dagen. Imponerende.
Svetten silte, og vannflaska var en kjærkommen følgesvenn på vei mot toppen.

Tåka viste seg uti havet etter hvert, og før vi var kommet til middagen, hadde det begynt å regne. Men vi var heldige og hadde fint vær på hele turen.
 Farvel Averøya for i år, og nå kan det ikke bli 30 år til neste gang!

4 kommentarer:

 1. Koselig å se Karstein igjen. Det var en stund siden. Dere er spreke! :-)

  SvarSlett
 2. Atlanterhavsveien i sol er nesten magisk :) Og ingentig er som finværsdager på nordvestlandet!

  SvarSlett
 3. Så koselig det så ut hos Karstein, tror jammen Ola og jeg må ta oss en tur! :)

  SvarSlett
 4. Så vakkert det var der! Og så mange flotte fjellturer du/dere har hatt! Fjellet er vakkert. Skulle gjerne gått mer i fjellet, men min kjære mann har en hjertesvekkelse så det blir korte turer på oss. Men vakkert er det i fjellet uansett :)

  SvarSlett