lørdag 18. juni 2022

Hverdagsjakka nok en gang

Da den forrige hverdagsjakka jeg strikka begynte å bli tynnslitt på albuene , 

var det bare å strikke en ny. 

Slitasjen betyr jo at jakka er godt likt og mye brukt.Jakka har vært ferdig ei stund, og er brukt mye allerede. 

Garn: Finull

Pinner: 3,0 og 3,5

Str: M

Garnforbruk: Litt over 300 g

7 knapper
Jakka har god passform, og denne oppskrifta kan jeg anbefale.

https://bundingen.blogspot.com/2015/07/hverdagsjakka-av-ann-myhre.html

Her er link til den forrige jeg strikka.


Akkurat nå ved skoleslutt savner jeg den gode sommerferiefølelsen, 

men liljekonvallene og myggen kommer igjen hvert år!
God midtsommer! 


Klem fra Ingunn12 kommentarer:

 1. Gratulerer med ny, fin jakke! Liljekonvall har vi masse av på hytta, men de blomstrer svært beskjedent. Nå leste jeg på nettet at jeg må gjødsle og vanne tidlig på våren for å få blomster.Det var veldig tørt i vår. Nå regner det desto mer! Jeg hadde bursdag nettopp og da fikk jeg et par strikkesokker av søstra mi som er nesten like fine som de du strikker! De må jeg legge ut neste gang. Nåblogger jeg om besøket vårt på Nasjonalmuseet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det ble en god jakke som kommer til å bli brukt mye. Liljekonvallen finner jeg langs elva her. Den lukter så godt. Gratulerer med nye sokker! Gleder meg til å se dem. Og så må jeg lese innlegget fra Nasjonalmuseet nok en gang før jeg svarer deg. Ha en fortsatt fin søndag!

   Slett
 2. Yes, gratulerer med din vakker jakke, Ingunn og ønsker deg en riktig fin sommer også. Vi har i går og i dag opp til 36 grader i skyggen og milde sommernetter. Vi brukte den til en liten sommerfest :-)))
  Uvanlig varmt her hos oss. Men i morgen vil det regne og det blir kjøligere ... dvs. normalt vær.
  Vi var også i jordbæråkeren og plukket og jeg lagde syltetøy og jordbærkake... og jordbæris :-)))
  Klem til deg. Ha det riktig så koselig, Ingunn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Her er det bare 10 grader i dag. Passelig temperatur til å bruke den nye jakken min. Vi må nok vente litt før det blir mye jordbær her i nord, men den smaker kjempegodt ......
   God sommer til deg og dine!

   Klem til deg fra meg!

   Slett
 3. Deilig jakke, ser det ut til. Ja det er artig når en bruker de en strikker til seg selv. Denne såg veldig anvendelig ut! Og noen blir "yndlingsjakka".... det ser vi. Liljekonvall ja, - du verden for en nydelig blomst. Her i bygda må vi gå langt for å finne den, - men den er der. Akkurat nå nyter jeg synet og lukten av en syrinbukett jeg har plukket inn.
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig kjekt med ego-strikk en gang iblant, og denne er blitt en favoritt allerede. Må fortelle at i dag fant jeg liljekonvall oppi haugen rett bak huset her. Har aldri sett den her før. Gledelig overraskelse! Ellers vokser den villig nede ved elva. Alt kommer litt seinere her, men nå har også jeg gleden av lukten av blomstrende syrin! God ny uke til deg!

   Slett
 4. Jakken ble lekker. Du ser fornøyd ut på bildet. Fin søndag til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Liker jakken veldig godt, og den har vært i bruk i dag også. Ikke særlig varmt nå om dagen, men det blir nok bedre vil jeg tro. Ønsker deg ei fin uke!

   Slett
 5. Veldig fin farge på den jakken. Og Liljekonvall er nydelig. Det var min fars yndligsblomst, men myggen vil jeg ikke ha. Men fine og fargerike dager ønskes av Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var fargen jeg falt for. Jeg måtte bare ha det garnet.Liljekonvallene ble ikke så fine i år. Det har nok vært for tørt. I kveld plukka jeg noen blåklokker. Nydelige de også. Og så var det noen mygg ute også. Men hva kan vi vente oss en vindstille sommerkveld med temperatur på ca 20 grader?

   Fortsatt god sommer fra Ingunn

   Slett
 6. Så fin hverdagsjakke! Du strikker i ull, jeg har strikket mange hverdagsplagg i bomull. Det er så kjekt med alt jeg kan kaste rett i vaskemasinen. Men det er klart at det er ulike egenskaper i plaggene, så noen varme ullgensere har jeg også. Liljekonvall vokser ikke vill her jeg bor, men jeg vet at noen har både den og storkonvall i hagene. Og etterhvert sprer de seg nok i områdene, for her har vinterne blitt kortere. Nyt sommeren!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jakken har blitt en favoritt allerede, men nå håper vi på sommer og lettere plagg. Nydelig vær her nå, og jeg nyter etter beste evne. Har tatt en titt på sommerklærne mine i dag. De roper etter en sydentur, men tror ikke det blir i år. Et par joggesko og en shorts er innkjøpt, og i øyeblikket ser jeg ikke at jeg trenger noe mer. Perfekt til tur!

   Riktig god sommer!

   Slett