onsdag 16. februar 2022

SELBUVOTTER


Dere som har fulgt meg en stund er godt kjent med at jeg er glad i tradisjonsstrikk, og å strikke selbuvotter synes jeg er kjempeartig. Her har jeg benytta to ulike mønstre fra et hefte fra Rauma ullvarefabrikk. 
Vottene til venstre er strikka i garnet Vandre fra Rauma. Det er 100% ull og vil nok tove litt i bruk. Det synes jeg er fint for da varmer de bedre. De andre parene er strikka i Falk fra Dale. Det er også 100% ull, men superwash-behandla og tover ikke. Jeg har brukt pinner nr 4 på mønsteret og 3,5 på mansjetten.Så ble det ny lue til meg selv.
Den heter Lille Kongle-lue. Design Ingvill Freland.
Garn: Classic cotton merino, 50% bomull/ 50% merino.
Pinner: 3,5 og 4
Denne lua har jeg brukt mye allerede.Lykke å kunne ta en selfie på skitur!I går kunne jeg endelig spenne på meg skiene rett utafor stuedøra!
Været var strålende med bare noen få minusgrader.Fra gardsveien vår.Det ble litt utfordrende å tråkke løype her, men utrolig fint med så mye snø på trærne.På tilbaketuren i egne spor......Ønsker deg en strålende fin dag der du er!
Her har det har vært litt grått fra morgenen av, men nå lysner det opp ser det ut til.
Da blir det en liten skitur etter formiddagsmaten.


Klem Ingunn

18 kommentarer:

 1. Så her lig fine vinterbilder! Som østlending savner jeg snøen her i Bergen. Vi har hatt snø noen dager og da dukket det plutselig opp flere dompaper på fuglebrettet! :)
  Nydelige selbuvotter! Det har stor verdi å ta vare på slike flotte mønstere! Og så fin du er med ny lue i farta i skiløypa! Gratulerer! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig tilbakemelding! Ja, vinteren er kjærkommen her, men det er mange som jamrer også. Det kom litt nysnø i natt også. Alle monner drar som vi sier. Veldig kjekt med gamle mønster. Nå er det mange ungdommer som ønsker seg selbuvotter, og det synes jeg er stas. Og så er jeg blitt glad i nylua mi. Nå driver jeg og hekler oldemorruter, og det skal bli teppe etterhvert.

   God onsdagskveld!

   Slett
 2. Så kjekt å se at snøen endelig kom til dere også!
  Flotte bilder du har tatt. Ja snø på trær er utrolig fint!
  Å så mange gode vottepar, - Selbuvotter er noe eget.
  Gode tradisjoner å ta vare på!
  Fin i lua di var du også...

  Ønsker deg mange skiturer framover nå!
  Inger G.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for fin tilbakemelding! Det kom litt mer snø i natt, og nå blåser den ned fra trærne. Vottene er kommet i gavekassen/salgskassen. Gleder meg over nytt OL-gull!

   God dag ønskes fra Ingunn

   Slett
 3. Så deilig for deg at det endelig ble snø og skiføre! Jeg vet jo hvor glad du er i å gå på ski! Jeg må jo innrømme at jeg er glad vi bor her i det sør-østre hjørnet av landet hvor det ikke er så ofte vi store snømengder. Men jeg unner deg snøen av hele mitt hjerte! Nyt det! Flotte selbuvotter, du er så produktiv!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode ord! Ja, snøen er kjærkommen. Mye artigere å gå på ski enn med piggsko. Nå er det vinterferie og mye hyttefolk her også. Og de vil jo både være i alpinsenteret og gå på "bortoverski". Det er kjelkebakke i Dagali også. Og Geilo med alle sine tilbud er heller ikke langt unna. Så her er snøen viktig for mange.

   Fortsatt god søndag fra Ingunn

   Slett
 4. Vi har bodd på samme sted i mange, mange år, og her var det alltid mye snø. Hvis det snør nå, går det en dag eller to så er det regn og mildvær. Og fine skiløyper blir til is. Ikke mye hyggelig.
  Jeg gikk en tur i skogen her i går, og det er går an å gå på ski i lysløypa, men det er veldig lite snø. Kos deg på ski!
  Beste hilsener fra Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal jeg gjøre. Takk for hilsen! Kjedelig når vintrene ikke blir slik vi forventer. Det er mer snø her nå enn det har vært før i vinter. Riktig bra siden det er vinterferieuke og mye folk på hyttene. Jeg gleder meg over å kunne ta på meg skiene og gå en tur på butikken med sekk på ryggen. Eller ta sparken.

   Ønsker deg ei fin uke!


   Slett
 5. Selbuvotter - eller vanter - er en absolutt favoritt! Jeg kjøpte meg et par Selbuvanter på bruktbutikken i fjor, og bruker nesten ikke noe annet på tur! Jeg regner med at de er strikket i finull, og er ferdig tovet! Luen din var kjempefin! Og været ser strålende ut! Her på østlandet har det også kommet litt snø, så snart blir det nok en skitur! Ha en fin, ny uke! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Selbuvotter i Finull er en sikker vinner. Liker så godt det som tover i bruk. Selbuvotter er populære votter både for yngre og eldre brukere. Det ser ut til å bli ei fin vinterferieuke her, 8 minus og vindstille i øyeblikket.

   God ny uke til deg også!

   Klem Ingunn

   Slett
 6. Kjære Ingunn, jeg er glad for at du i det minste har snø... kan ikke være annerledes!!!... i det vakreste snøområdet :-)))) Endelig. Jeg håper snøen blir med deg en stund og du kan bruke den til små skiturer. Jeg kunne ikke begynne å gå fra huset i vinter - for lite snø og nesten utelukkende regn :-(((
  Men jeg var i fjellet en av få solskinnsdager i vinter... og det var bare helt nydelig.
  Ha det gøy.
  Hatten din er flott og jeg elsker spesielt vottene, yes, klassisk Selbu. Herlig :-))
  Klem fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Viola! Snøen ligger her fremdeles, og det kommer litt påfyll rett som det er. Herlig! Det er jo det som er normalt i februar. Og skiene er klare til bruk, og så strikker jeg mye. Nå er det mange år siden samstrikken vår. Det var veldig hyggelig. Det er pause med Selbuvotter nå. Sokker på gang, og så hekler jeg oldemorruter til teppe.

   Ønsker deg litt mer snø før våren kommer!

   Klem Ingunn

   Slett
 7. Svar
  1. Tusen takk! Artig å strikke og populære gaver. Jeg selger også en del.

   Ønsker deg en fin dag!

   Slett
 8. Tusen takk for hyggelige kommentarer på bloggen min! Flotte votter du har strikket, for et flott skiføre du har! God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Nok en fin dag her. Årets første skitur på fjellet. Sol og litt vind, men ikke plagsomt. Skitur er glede for meg og veldig godt å kjenne at kroppen er brukt. Friminutt fra corona og krig var igrunnen helt på sin plass nå. Og her ligger det både "bunding" og hekling på vent....

   Ønsker deg ei fin uke!

   Slett
 9. Som alltid vakkert håndarbeid, og lua er veldig kledelig! Fine vinterbilder, her har vinteren regnet bort og vi haar hatt "stabilt, skiftende skitvær" i lange tider. Jeg er lei, men når jeg kjenner lysten til å klage, kalibrerer jeg klagelysten mot en nyhetssendingen... Jeg er fly forbanna på despoten i Kreml! Måtte han fratas all makt og alle posisjoner og måtte stå til rette for sine handlinger! Så får vi hjelpe der vi kan, markere der det er nødvendig og beholde håpet om en fredelig fremtid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er så enig med deg ang de grusomme krigshandlingene. Jeg kan ikke fatte at det går an å være så ondsinnet. Men vi får beholde håpet som du skriver. Takk for fine ord om håndarbeidet mitt! Det har blitt mye av det i denne corona-tida. Mye smitte her nå, men vi er stort sett heime eller på tur ute. Og munnbind på butikken. Mye fint vær i det siste, og det har blitt skiturer og spark-turer.

   Ønsker deg ei fin uke!

   Klem

   Slett