tirsdag 10. september 2013

Blåbring og perlepuls


Naturen har vært gavmild denne høsten, 
og jeg har plukka mye bær. 
På søndag tok vi en tur i blåbærskogen, 
og til tross for at det skal være mye blåbær i år, 
fant vi ikke så mye der vi var, 
men til gjengjeld var det fine bringebær i samme området, 
og da var det duka for det beste syltetøyet som kan lages, nemlig dronningsyltetøy eller blåbring som jeg kaller det. 
Du trenger bare villbringebær og blåbær, 
omtrent like mye av hvert, 
litt sukker, og så rører du det hele sammen. 
Med litt rømme eller cottage cheese smaker det himmelsk på brødskiva.


Bl

Her er frokosten min i dag.



Klart til å fylles på glass. 
Kjøkkenmaskina har tjent meg i nesten 30 år og fungerer like godt fremdeles.



Klart for fryseren.



Blåbring servert i skål arva etter tante Ingeborg, 
og med syltetøyskje som jeg fikk i konfirmasjonsgave av svigersønn Olas besteforeldre. 
Verden er jammen ikke stor.



Mens jeg så på valgsendinga i går kveld, 
ble jeg ferdig med disse pulsvarmerne.




Og her er det andre hvite paret.



Det tredje paret ble lilla.


Jeg vender stadig vekk tilbake til disse pulsvarmerne, 
og jeg har vist mange på bloggen før.
Oppskrift finnes her.

Denne gangen har jeg brukt ei hendig nål for å få perlene innpå tråden.


Nåla er åpen på midten, 
og det er bare å legge tråden inni og så sitter den fast.
Fikk kjøpt denne på Strikkestua på Kongsberg da jeg spurte etter ei tynn nål.
Garnet er Drops Alpaca, 
og jeg har brukt pinner nr 2,5.


Tusen takk for alle de hyggelige kommentarene på Chios-sjalet!

Ønsker dere alle en fortsatt fin tirsdag!



Klem fra Ingunn


17 kommentarer:

  1. Synd at blåbærsesongen forlengst er over her nord, for "blåbring"
    hørtes nydelig ut. Får huske det til neste bærsesong:)

    Pulsvarmerne du har strikka var nydelige,
    og nåla var rett og slett et funn! Skal prøve å finne ei slik ei her i Tromsø:)

    SvarSlett
  2. Har aldri tenkt å blande de bærene, men det høres veldig godt ut!
    Noe å tenke på til neste år.
    Jeg har også en sånn gammel kjøkkenmaskin. Holder pusten hver gang jeg bruker den, men den holder ut!
    Nydelige pulsvanter. Vet ikke om jeg får det til, men oppskriften er i hvert fall lagret....
    God tirsdag.

    Vigdis

    SvarSlett
  3. Så koselig med arvegods og dronningsyltetøy!

    Dronningsyltetøy er min favoritt også. Jeg rører det, akkurat som du. Men i gamle dager kokte de det - jeg fant en oppskrift med 1 kg blå, 1 kg bring og 1 kg sukker !!! De var sannelig rause med sukkeret i gamle dager. Kan huske at farmoren min kokte så søtt syltetøy - det ble stivt og fint, og det var vel tidens smak. De fikk jo ikke så mye annet søtt.

    Flotte pulsvarmere! Her går det også i håndplagg i dag - kjekt å ha når det nærmer seg vinteren. Ha en fin dag!

    SvarSlett
  4. Mmmm, ny rørt syltetøy smaker himmelsk :)Flink du har vært som har plukket bær. Jeg har bare plukket litt bjørnebær i år...
    Liker pulsvarmerne dine godt, bruker paret jeg vant hos deg masse :) Ønsker deg en god kveld :)

    SvarSlett
  5. Nam, det så godt ut :) Så flink du er som er ute å plukker bær.
    De pulsvarmerne dine er så fine, rett og slett vakre!
    Sånn nål har jeg også, kjempekjekk.
    Ha en fin kveld.
    Klem fra Berit

    SvarSlett
  6. Så deilig å få bær (og vitaminer) i fryseren og på glass før vinteren.

    Pulsvantene er kjempefine, jeg føler meg faktisk litt fristet til å prøve å strikke ett par nå i høst, er litt klønete med strikkepinner he he, men øvelse gjør vel mester osv,,,

    Ha en fin kveld, klem fra Marit.

    SvarSlett
  7. Du er flink som samler av naturens frukt- og bærlager. Jeg er dessverre ikke så flink til det. Sier alltid til meg selv at i år skal jeg plukke bær... men så er høsten over før jeg får snudd meg i rundt :(
    Men pulsvarmerne var nydelige. Jeg har forresten noe alpakkagarn liggende i nesten maken lilla farge. Kanskje jeg prøver meg jeg også :)
    Ønsker deg en fin kveld!
    Anette

    SvarSlett
  8. Så flink du er å ta vare på markens grøde;) Og disse pulsvarmerne dine er så nydelige;) Den nåla virker veldig kjekk!

    SvarSlett
  9. ÅÅÅåååååååååååå så godt det så ut !!!! Hvorfor ser syltetøy så MYE bedre ut i en sånn skål?? Hærlig altså :) Å de pulsvarmerne så bare nydelig ut - kanskje jeg lager sånne en dag :) Klem til deg en hærlig høst dag :)

    SvarSlett
  10. Det syltetøyet ser herlig ut. Jeg har akkurat laget ferdig et par pulsvarmmere etter din oppskrift. De ble fine,men jeg turde meg ikke på perlene. Det ser så vanskelig ut.
    Klem

    SvarSlett
  11. Kjekt med mye bær! Det er ingenting som er bedre enn å høste av naturens gratis gleder. Og det finnes jo knapt bedre enn sveler med blåbærsyltetøy! :) Pulsvarmerne dine er så fine! Jeghar aldri prøvd å strikke med perler, men kanskje jeg må gjøre det en gang :)

    SvarSlett
  12. Flotte pulsvarmere! Og eit spennandes syltetøy!

    SvarSlett
  13. Jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen; disse pulsvarmerne er aldeles nydelige! Takk for at du deler mønsteret! :o)

    SvarSlett
  14. Du er både driftig, dyktig og flink. Lekre pulsvarmere!
    Når det gjelder blåbæra (her hos oss på Vestlandet, i alle fall) har det vært et ekstremt dårlig år.

    SvarSlett
  15. Så mye god bær du har plukka! Det ser fristende ut med den blandingen av villbringebær og blåbær - det har jeg ikke prøvd før.
    De pulsvarmerne dine er jo bare lekker, så fint med perler på!
    Ønsker deg ei fin-fin helg! :-)

    SvarSlett
  16. Her var jammen mykje godt, både for auge og gane :)
    Slik sylte har eg også laga i tidlegare tider, den er nydeleg.
    Min Elektrolux assistent har stogga etter snart førti år i mi
    teneste, har ikkje heilt tenkt meg kva eg skal kjøpe som erstatning...
    Håpe du får fine dagar i Dublin !
    Eg likte meg godt der.

    Klem frå Anne-Mari

    SvarSlett