mandag 26. mars 2012

Skiføre til påske?

I nyhetene er det mye snakk om den manglende påskesnøen i Sør-Norge. I går sjekka vi forholdene på Dagalifjell, 1200 m. o. h. Været var strålende, og med høy solfaktor og universalklister under skia var det fint å gå i løypene bak Vasstulan.


Fine skiløyper mot Fyritjønn.



Bart på toppene, men god glid  i løypa.




Lang matpause og godt med snø ved Fyritjønn.




Mot Syningen var det mange barflekker, men mose i klisteret er vel ikke verre enn "is i røbben"? Hallingskarvet i bakgrunnen.



Varer denne snøen til påske, er det ingen sak.

 


Skiturer med disse snøforholdene krever egentlig maksvær, så i dag ble skituren avlyst til fordel for fottur opp lia til Måggarden. Marit og jeg gikk langs en gammel ferdaveg, og det er alltid kjekt å vandre på gjengrodde stier.



Marit på verandaen på Måggarden med bygda langt der nede.



Jeg og påskesnøen på Måggarden.



I sekken hadde jeg de pjona pulsvantene som skulle fotograferes, og Marit tok jobben.


Disse ble påbegynt da jeg skulle vise det mest grunnleggende på et temamøte i Husflidslaget for noen uker siden. På lørdag bestemte jeg meg for å gjøre dem ferdig, og de ble jo ikke så verst. Passer godt til fargen på ullskjorta i alle fall.



Slik ser de ut inni. Jeg har brukt Vestlandsgarn og heklekrok nr.5.



På veg ned fant vi sukkertopp, eller vårpengeurt som det egentlig heter, i solhellinga. Dette er den første vårblomsten her hos oss.


Slik ser det ut hos oss i uka før påske. Håper alle får ei fin uke, og takk for at dere ser innom til  meg!

8 kommentarer:

  1. Her var det vinter, påske og vår! Og noen lekre pulsvanter. Det er i slikt vær og omgivelser det er godt å være til :)
    Klem

    SvarSlett
  2. Neppe skipåske her..det pissregner for å si det mildt! Takk for tips ang oppskrift på lue, da skulle påskestrikken være i boks! Klem

    SvarSlett
  3. Nydelige vinterbilder! Fikk nesten påskestemning her. Norge er jammen kontrastenes land. Fra full vinter i fjellet til blomstring i li og dal. Her er det lenge til vår og blomstring, men fra nu av og ut er det den fineste tida for friluftsliv og uteaktiviteter. Flotte pulsvarmere! De er også flotte å bruke nå:-) Ha en fin uke!

    SvarSlett
  4. Hvitveisen har kommet her allerede. :-)

    SvarSlett
  5. Takk for at jeg fikk være med deg på tur. Slik føltes det i hvert fall.
    jeg har ikke gått på ski på minst 25 år. Vi bor jo ved kysten, så det er helst her vi oppholder oss bl.a. i påskeferien.
    Ha en kjempeflott førpåskeuke.

    SvarSlett
  6. Her var det mye hærlig vær, pulsvarmere og kos :) Hos oss er det bare slaps og regn, så nå er vi spendt på påskeværet. Kanskje blir det bare strikking, innekos og kvikklunsj i sofan....... Men vi vil da helst ut å ake :)

    SvarSlett
  7. De flotte bildene ga til og med meg som ikke er født med ski på bena, lyst til å ta meg en skitur:)
    Ha en riktig flott påske!

    SvarSlett
  8. Fantastiske billeder :-)))
    Her har vi haft 18 grader , men nu har de lovet sne og kulde igen, det er næsten ikke til at forstå..ufff

    Klem Vilma

    SvarSlett