mandag 26. mars 2012

Skiføre til påske?

I nyhetene er det mye snakk om den manglende påskesnøen i Sør-Norge. I går sjekka vi forholdene på Dagalifjell, 1200 m. o. h. Været var strålende, og med høy solfaktor og universalklister under skia var det fint å gå i løypene bak Vasstulan.


Fine skiløyper mot Fyritjønn.Bart på toppene, men god glid  i løypa.
Lang matpause og godt med snø ved Fyritjønn.
Mot Syningen var det mange barflekker, men mose i klisteret er vel ikke verre enn "is i røbben"? Hallingskarvet i bakgrunnen.Varer denne snøen til påske, er det ingen sak.

 


Skiturer med disse snøforholdene krever egentlig maksvær, så i dag ble skituren avlyst til fordel for fottur opp lia til Måggarden. Marit og jeg gikk langs en gammel ferdaveg, og det er alltid kjekt å vandre på gjengrodde stier.Marit på verandaen på Måggarden med bygda langt der nede.Jeg og påskesnøen på Måggarden.I sekken hadde jeg de pjona pulsvantene som skulle fotograferes, og Marit tok jobben.


Disse ble påbegynt da jeg skulle vise det mest grunnleggende på et temamøte i Husflidslaget for noen uker siden. På lørdag bestemte jeg meg for å gjøre dem ferdig, og de ble jo ikke så verst. Passer godt til fargen på ullskjorta i alle fall.Slik ser de ut inni. Jeg har brukt Vestlandsgarn og heklekrok nr.5.På veg ned fant vi sukkertopp, eller vårpengeurt som det egentlig heter, i solhellinga. Dette er den første vårblomsten her hos oss.


Slik ser det ut hos oss i uka før påske. Håper alle får ei fin uke, og takk for at dere ser innom til  meg!

8 kommentarer:

 1. Her var det vinter, påske og vår! Og noen lekre pulsvanter. Det er i slikt vær og omgivelser det er godt å være til :)
  Klem

  SvarSlett
 2. Neppe skipåske her..det pissregner for å si det mildt! Takk for tips ang oppskrift på lue, da skulle påskestrikken være i boks! Klem

  SvarSlett
 3. Nydelige vinterbilder! Fikk nesten påskestemning her. Norge er jammen kontrastenes land. Fra full vinter i fjellet til blomstring i li og dal. Her er det lenge til vår og blomstring, men fra nu av og ut er det den fineste tida for friluftsliv og uteaktiviteter. Flotte pulsvarmere! De er også flotte å bruke nå:-) Ha en fin uke!

  SvarSlett
 4. Hvitveisen har kommet her allerede. :-)

  SvarSlett
 5. Takk for at jeg fikk være med deg på tur. Slik føltes det i hvert fall.
  jeg har ikke gått på ski på minst 25 år. Vi bor jo ved kysten, så det er helst her vi oppholder oss bl.a. i påskeferien.
  Ha en kjempeflott førpåskeuke.

  SvarSlett
 6. Her var det mye hærlig vær, pulsvarmere og kos :) Hos oss er det bare slaps og regn, så nå er vi spendt på påskeværet. Kanskje blir det bare strikking, innekos og kvikklunsj i sofan....... Men vi vil da helst ut å ake :)

  SvarSlett
 7. De flotte bildene ga til og med meg som ikke er født med ski på bena, lyst til å ta meg en skitur:)
  Ha en riktig flott påske!

  SvarSlett
 8. Fantastiske billeder :-)))
  Her har vi haft 18 grader , men nu har de lovet sne og kulde igen, det er næsten ikke til at forstå..ufff

  Klem Vilma

  SvarSlett