søndag 10. juni 2012

"Ti topper" i gang igjen

I dag tok vi årets første topptur. Da været bare var sånn passelig fint, var det greit å gå en tur som var godt merka, så da valgte vi Løytetjørnshovda på Dagalifjell. Et annet innlegg om denne turen er her. 
Selv om det regna der vi tok nista vår, hadde vi utsikt til sola som skinte på Hallingskarvet.

 


Siste rest av vinteren etter slepa.Etter å ha gått i regn helt til toppen, fant sola det for godt å skinne litt på oss. Alltid kjærkomment.Det var oppholdsvær og delvis sol på tilbaketuren. Her er Vasstulan i sikte, og årets første topptur er snart unnagjort.


 


Nasjonalforeningen for folkehelsen blei stifta i 1910, og Uvdal Helselag i 1912. I går var det duka for stor og flott jubileumsfest på Uvdal Herredshus med over 60 gjester tilstede. Den eldste var like gammel som laget og hadde vært medlem i over 80 år!
Det var med stor interesse jeg hørte hundreårsberetningen bli lest opp. Helselaget, eller Tuberkoloseforeningen som det først het, var tidlig ute med å ansette og lønne en sykepleier som pleiet syke i heimene. Det var få sanatorier i Buskerud, og ingen hadde vel økonomi til å få syke familiemedlemmer innlagt der.
Tjenester som vi i dag tar som en selvfølge, var langt fra like selvfølgelig før i tida. Kampen mot tuberkolosen er vunnet, og nå er Nasonalforeningens hjertesaker hjerte- og karsykdommer og demens.
Frivillig arbeid trengs også i våre dager, og det er en glede å være aktiv i Helselaget. 

Flott jubileumskake med Nasjonalforeningens logo.
 
 
Det har vært ei kjempefin helg, og nå gleder jeg meg til å få yngste datter på besøk i morgen.
Da kommer det nok noen strikkesaker på bloggen også.
 
Ønsker dere alle ei ny, fin uke!

8 kommentarer:

 1. Godt med slike turer, både for kropp og sjel! Vi har ikke kommet igang enda med årets "10 på topp"- turer enda, de starter først nærmere slutten av juni.
  Så bra at du er aktiv i helselaget, det er det nok mange som nyter godt av det!
  Kos deg med datter-besøk og ha ei fin uke! :-)

  SvarSlett
 2. Vi har også 10-toppers her oppe i Alta :)

  Så flott tur dere har hatt, og kjempe artig med helselaget da! Jeg satt en periode i fylkesstyret for Narsjonalforeningen - og har en dyp og ekte respekt for alt det den foreninga står for. Heldig er jeg som jobber på en skole hvor elevene på helse/sosial de siste 25 årene har solgt hjertelodd og gått med bøsser :)

  SvarSlett
 3. Sprekt i ruskeværet!
  Takker for hyggelige kommentarer hos meg, det setter jeg stor pris på :))

  SvarSlett
 4. Så flinke dere er til å gå turer! Dette så ut som en herlig tur og godt med litt sol på toppen :)

  SvarSlett
 5. Så koselige turbilder, dere er flinke turgåere:) Er enig med deg, frivillig arbeid er både viktig og givende! Selv har jeg to verv nå som jeg bruker mye tid på. Ha en god uke!

  SvarSlett
 6. Nydelige turbilder! Det er så godt å bo i Norge hvor vi kan boltre oss i vakker natur, og at man er frisk til å gå!
  Godt er det også at mennesker bryr seg og jobber frivillig for helselaget. Kaka smakte sikkert like godt som den var fin!
  Kos deg med datter-besøk.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 7. Flotte bilder! Dere er jammen spreke:) Ønsker deg en fin uke! Klem

  SvarSlett
 8. flotte turbilder etter en sikkert flott tur :) dere er kjempe flinke :) ha en flott uke :)

  SvarSlett