søndag 16. oktober 2011

Selbuvotter, skjerf og lydbokDette er resultatet av hyggestunder i uka som er gått. Selbuvottene er strikka av restegarnet etter russesokkene, og mønsteret er fra heftet Raumagarn design 4. Jeg har strikka disse i damestørrelse før, men de er også fine til menn. Synes den flotte mansjetten gjør susen. Den er dobbel med fin hullkant i brettinga. Garnet, PT 5 Sport, er kjempegodt å strikke av, og vottene er myke og behagelige på.

Ideen til skjerfet fikk jeg på siste strikkekafe. Jeg er ikke så begeistra for rillestrikk, men med det avbrekket disse lange maskene representerte, ble det ganske morsomt. Strikka også selbuvotter samtidig, så da gikk det greit.  Brukte litt over 3 nøster grått Jade, og det måler 155 cm med frynsene inkludert. At herren i huset synes det er fint og gjerne vil ha det, tar jeg som et kompliment.
Mønsteret er enkelt. Jeg la opp 36 masker på pinner nr 5,5 og strikka 4 riller. På neste pinne tok jeg første maska løst av, et kast, strikka neste, et kast, strikka neste osv ut pinnen. På neste pinne strikka jeg maskene og slapp ned kastet, og slik ble de lange maskene til. Det kan være lurt å sjekke maskeantallet av og til, for det er fort gjort å strikke kastet istedenfor å slippe det ned. Jeg måtte rekke opp et par ganger på grunn av dette. Det går også greit å bruke en tykkere pinne, f.eks. størrelse 10 til å strikke omgangen med de lange maskene, og da slipper en jo kastet.


Skjerfet passer godt til svart jakke og er passe stort


Tirsdag var jeg på biblioteket og lånte min første lydbok, ene og alene fordi de ikke hadde den i papirutgave. Det var den nyeste boka til Margaret Skjelbred, "Du skal elske lyset", lest av Ingrid Vollan. Dette var en positiv leseopplevelse, og jeg kommer nok til å låne flere lydbøker. Strikking og lydbok er jo en super kombinasjon, så jeg skulle hørt på alle de anbefalingene jeg har fått om dette før!
Boka kan absolutt anbefales. Dette var 8 timer og 23 minutter med leseglede.Jeg er veldig fornøyd med ukas strikkeprosjekter og melder på skjerfet og vottene til Pinnekrokens utfordring 14 Til Mannen.

17 kommentarer:

 1. Skjønner mannen godt, det der var virkelig et nydelig skjerf! På ingen måte en kjedelig variant av rillestrikk. :)
  Flotte votter også!
  Ønsker deg en god, ny strikkeuke. :)

  SvarSlett
 2. Hvilke smukke smukke vanter :-))

  SvarSlett
 3. Heisann. Så hyggelig at du tok turen innom meg og la igjen spor, så fant jeg din hyggelige og allsidige blogg. Hit kommer jeg gjerne innom igjen. Ha en fantastisk oktobersøndag.
  Klem ToneB

  SvarSlett
 4. Skjerfet ble flott og vottene var jo bare lekre! Så nydelig strikka! Bloggen din var en hyggelig overraskelse - her kommer jeg igjen, ja!

  SvarSlett
 5. flotte votter og sjal! Må se om jeg ikke klarer og få tak i det heftet, for det mønsteret på vottene var helt nydelig! er jo inne i votte periode jeg nå, så da er det jo kjekkt med nye mønster også! Kjekkt du koste deg med lydbok og strikk, sikkert fin kombinasjon! Ha en fin uke!

  SvarSlett
 6. Nydelige votter, mansjetter med mønster er mye finere enn vrangbord synes jeg:)
  Flott skjerf også:)

  SvarSlett
 7. Nydelege vottar, og flott skjerf :)

  SvarSlett
 8. Striking og lydbok - passer godt sammen ja :-)
  så mye fint du har strikket :-)

  SvarSlett
 9. Nydelege mansjettar på dei vottene. Skikkeleg elegante.

  SvarSlett
 10. Nydelig skjerf, selv om det er enkelt. Har sjelden ro på meg til å høre lydbøker, det er stort sett bare i bilen og da er det på barnas premisser. Men denne må jeg nok få lånt. Har lest flere bøker av samme forfatter og likte dem godt.

  SvarSlett
 11. Nydelige ting du har strikket!

  Jeg benytter meg også mye av lydbøker, både når jeg syr og når jeg går tur. Når det gjelder turboka mi, har mannen min lagt bok inn på i-Phonen min.

  SvarSlett
 12. Så fine votter og skjerf du har laget:)

  SvarSlett
 13. Heisann strikkedamen :-) Så hyggelig at du blir med på mitt milde gavedryss - jeg skjønner jo at du har bruk for nøster i fleng! Krysser fingrene for din vinnerlykke. Jeg trekker om noen dager (når jeg bare har fått alle løkene i jorden)

  Ha en fortsatt trivelig aften!

  SvarSlett
 14. Ååååå, så nydelige votter. Enig med deg i at mansjetten gjorde susen på disse, ja :-)

  SvarSlett
 15. Nydelige votter, og kledelig skjerf til onkel. :-) Lydbøker er virkelig å anbefale, ja. Passer veldig bra til å gjøre mer kjedelige ting enn strikking også. ;-)

  SvarSlett
 16. Hei hei, nydelig bidrag. men HUSK linken må være direkte til det innlegget med bidraget, IKKE til bloggen generelt. Legg deg til en gang til i linkefunksjonen på Pinnekroken så blir bidraget godkjent! :o)

  Marthe
  -Pinnekroken-

  SvarSlett
 17. Koselig blogg du har. Nydelige selbuvotter og skjerf.

  SvarSlett