søndag 23. oktober 2011

Kling, lue og tøfler

Først av alt vil jeg takke for alle de fine kommentarene på det siste innlegget mitt. Det er stor stas!

Denne uka har jeg begynt med klingebaksten, så det har ikke blitt så mye strikking. Klingen blir oppbevart i fryseren og kan gjøres ferdig i god tid før jul. Klingebakst til jul og andre høytider har lang tradisjon her. Den hører med på ethvert matbord i jula, smurt med smør og sukker til kaffemat og bare med smør til rakfisk og småmat.
Hos oss er det kling på frokostbordet julaften, og da er det jul! Oppskriftene er gjerne forskjellige fra grend til grend, og som så mangt annet skal det smake som det alltid har gjort.
Svigermor forsynte oss med kling så lenge hun orket, og nå har jeg overtatt det gode kjevlet hennes og kan gjøre litt gjengjeld.
Jeg synes det er kjekt å bake såpass mye at jeg kan gi bort litt i julegaver. Det blir alltid satt pris på.


Her er ferdigsmurte snipper. Jeg legger 10 snipper i hver pakke. Disse tiner raskt og er kjekk kaffemat å servere til uventede gjester.


Litt strikking har det da blitt, blant annet Hermiones flettelue strikka i Sterk fra Du store alpakka. Mønster og garn er fra Strikk Innom. Jeg strikka en mønsterrapport mer enn det er på mønsteret, og da ble lua bare akkurat passe. Den ser litt høy ut på bildet, kanskje skyldes det "innmaten" som er ei snudd blomsterpotte. Man tager hva man haver. Jeg brukte litt under ett nøste. Dette var ei morsom lue å strikke, fin er den også og fellinga på toppen er prikken over i-en. Har allerede lyst til å strikke flere....


Slik ser den ut på toppen.


Det har blitt litt rillestrikk denne uka også. Med 8 nøster Fritidsgarn i garnlageret, var det fram med pinner nr.5,5 og et tøffelmønster som jeg tilpassa etter beste evne. Disse har fått en runde i vaskemaskinen på 40 grader, og nå er de tette, men fremdeles myke og behagelige på.  Jeg brukte nesten tre nøster til størrelse 43, så jeg må nok i gang med flere slike julegaver.


Hans stilte beina sine til disposisjon nok en gang.

7 kommentarer:

 1. mmmm, lefser! Dessverre ingen som lager i slekta mer, men heldigvis er det mange bakstekoner i området vi kan kjøpe av. (JEg svir selv brød...)

  SvarSlett
 2. Hei på deg, tusen takk for hyggelig kommentar i bloggen min :D

  Lefse bakst er moro, kanskje jeg skulle fått det unna jeg også nå når jeg er sykmeldt ;) Faren er vel at det er tomt før jul :D:D

  FLott strikk hos deg, kommer innom igjen :D

  Ha en flott mandag :D

  SvarSlett
 3. Flott lue og deilige snipper. Skulle ønske jeg kunne bake, men melstøvallergien har satt sin stopper for det!

  SvarSlett
 4. Så flott lue og tøfler. Slike lefser hørtes lurt ut å ha på lur:)

  SvarSlett
 5. Kjempefin lue - den fellinga i toppen var virkelig prikken over i-en. Så flink du er som baker lefser - de så jammen gode ut.

  SvarSlett
 6. Først og fremst, takk for kjempefine kommentarer på bloggen min. Det setter jeg stor pris på:) Når jeg så lefseinnlegget nå, gleder jeg meg ekstra til jul. Samboeren er sunnmøring han og, så disse tradisjonene er blitt litt mine tradisjoner også:) Ellers var luen og fargen helt nydelig. Sånnen kunne jeg tenkt meg:) Ha en riktig fin lørdag!

  SvarSlett
 7. Flott Herminelue! Prøvde meg på ejeg også, i restegarn, men det holdt bare til en passe lang hals... Jaja, improvisasjon er en kunst. (o:

  SvarSlett