mandag 17. oktober 2022

PULSVARMERE/PULSVANTER

Det er kun 3 grader ute i dag, og det er  forlengst tid for varmere klær. 

Votter, luer, leggings og ullgensere er tatt i bruk, 

og det føles igrunnen helt greit for meg som har Hardangervidda som nærmeste nabo. 

Det er snart tid for julemarkeder også, 

så i dag velger jeg å vise noe som skal få bli med dit.


Sina pulsvanter fra Helgedatter design ble det kjøpt garn og mønster til på 

Kjerringtorget på Nesbyen i slutten av august. 

Det ble hele tre par før jeg ble fornøyd, og bildet over her viser par nr 3. 

På oppskrifta var det rillekanter og vridde masker på tommeløkingene og tommelen. 

Det ble i strammeste laget for meg, og på neste par ble det glattstrikk på 

tommeløkningen og tommelen. 

På paret over her er ble det vrangbord med 1r/1vr på kantene. 

Og blir det flere par blir de strikka på denne måten.

Garn: Håndfarget Rauma lamull og håndfarget tynn merinoull.

Pinner: 3


Pulsvarmere med fletter og perler har jeg strikka mange par av.

 Oppskrifta er min egen, den ligger på bloggen her om du har lyst til å strikke slike.

Garn: Tynn alpakka, ca 50 gram pr par.

Pinner: nr 3Det ble en kjempefin markedsdag på Kjerringtorget for venninne Randi og meg. 

Mange kreative kjerringer solgte håndarbeider av ulike slag og utrolig mye godt å spise.Her prøver Randi hatt og skjerf. Stilig dame!
Her er vi like før hjemreise fulle av inntrykk, inspirasjon og innkjøpte godsaker.


Ønsker alle mine lesere fine høstdager!


Klem Ingunn

11 kommentarer:

 1. Jeg har for lengst begynt å bruke de vakre og deilige pulsvarmerne jeg var så heldig å få av deg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre! Vottevær her i dag selv om det er hele 7 grader. Har hengt ut klær til tørk, men det var visst et dårlig valg. Har fått på piggdekk, og det bråka noe forferdelig da jeg henta bilen. Og snøen kryper nedover fjellet for hver dag......

   Klem

   Slett
 2. Pulsvarmerne trengs snart også her. De du strikket ser veldig koselige ut... Jeg er sikker på at de vil selge godt i de kommende markedene.
  Fin tur du hadde, jeg elsker håndverksmarkeder :-)))
  Og ja, i år skal vi ha julemarkedene igjen... det store markedet i Dresden går fra 23. november til 24. desember... og det er fortsatt mange, mange små markeder... det blir herlig...
  Jeg tror jeg kommer til å vise bilder på bloggen siden det ikke var et eneste marked i fjor og året før på grunn av koronaviruset. Og julemarkedet har en stor tradisjon i Dresden spesielt, det har eksistert siden 1434..
  Klem til deg fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig hilsen, Viola! Jeg gleder meg også til julemarkedene. Det er morsomt å selge, og jeg kjøper gjerne en del julegaver eller noe til meg selv også. Det er viktig å holde tradisjonene ved like, synes jeg. Da vi var på Kjerringtorget glemte vi faktisk å fotogrefere. Vi ble så opptatt med å se, snakke med de mange utstillerne,og ikke minst handle!
   I helga får vi besøk av datter Ingvild med familie. Gleder oss!

   Riktig god helg og klem tilbake, Viola!

   Slett
 3. Så mange fine pulsvarmere du har strikka, de går sikkert unna på julemarked. Det er jo koselig å tenke på at det snart er tid for det også :) Her har NMS misjonsmesse lørdag om to uker, den er så tidlig så de kaller den ikke julemesse. De to siste årene har jeg ikke vært på noen marked eller messer så skal prøve å få tatt meg en tur på noen i år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar! Jeg håper jo å få del av det jeg produserer i løpet av året. Ellers går det mye i presanger, og det ligger nok sokker og votter mm under diverse juletrær i år også. Akkurat nå letta tåka, og det tegner til å bli en fin dag. Bare å ordne seg til en tur ut. Og i kveld er det strikkekafe. Alltid kjekt å treffe strikkevenner.

   Klem Ingunn

   Slett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Hei Ingunn! Ja, disse blir nok populære på julemarkedet, og fine julegaver! Her strikkes det såkalte American Dream-liknende gensere til barnebarna til jul, og det går sakte fremover! Så da er i hvertfall et par julegaver snart i boks! Takk for hyggelig melding på innlegget mitt om Alle Kvinner fra 1969! Ja, det var også min mors favorittblad, og artig å lese i dag! Ha en fin uke! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det får vi håpe. Men det merkelige er at det er umulig å vite hva som selger selv om det er aldri så fint. Og noe av spenninga også! Men sokker er en sikker vinner. Ble ferdig med et par votter som skal toves i går, og jeg må nok prøve meg på noen flere før de går i vaskemaskina. Toving er risikosport.

   Så er det november, og akkurat nå er det mørkt og trist, men skal kle på meg og gå en tur etter middag selv om det regner aldri så mye.

   Klem Ingunn

   Slett
 6. Herlighet så nydelige pulsvanter du lager!! Skikkelig lekre var de! Og takk for den kjekke kommentaren hos meg! Ja jula nærmer seg, og for dere som skal være med på julemesser er det nok travle tider.
  Du er vel godt i gang med takkebaksten nå, tenker jeg. Sikkert trivelig å komme på besøk til deg i jula... Mange gode smaker....
  Klem Inger G.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takkebaksten er i gang. Grøtlefser fra Troms i går, og potetlefser fra Nordmøre i dag. God kaffemat to dager på rad..... Det som skal i fryseren kan like godt gjøres ferdig i god tid.
   Så hyggelig at du likte pulsvantene mine! Artige å strikke er de også. Men det er vottetid for meg nå. Blir så fort kald på fingertuppene. Yngste datter med fam kommer hit til jul. Kjekt å ha noe å glede seg til....

   Klem Ingunn

   Slett