søndag 31. juli 2022

SOMMERSTRIKK = SOKKER

 


Det er med et visst vemod jeg skriver 31. juli. Hvor ble denne sommeren av? Jeg er klar over at august også er en sommermåned, men den forventningen jeg hadde fram mot solsnu er definitivt borte. Men at jeg også har høsten og vinteren som favoritt-tider, vises vel her på strikkinga. Jeg har strikka mange par i dette mønteret før også. Silver Star fra Drops design, men jeg har syntes at hælen var for smal. Men nå har jeg funnet en løsning på det og er kjempefornøyd. Det har blitt hele 7 par i løpet av sommeren, og på bildet er det tre par i str. 38-39. Garnet jeg har brukt er Viking sportsragg.

3 par i st. 42-43. Den lille vrangborden øverst strikker jeg på pinner nr. 3,5, og resten av sokken på 4.

Det sjuende paret ble bursdagsgave til svigersønn Ola. "Perfekt som alt annet du strikker". Kjekt å høre!


Dette er også et Drops Design: Chicken legs. Viking sportsragg, pinner nr 2,5, 3,0 og 3,5 og str ca. 38-39.

Så ble det også en stabel med Mariussokker. Det femte paret jeg strikka i denne størrelsen, 42-43, ble gitt bort før jeg rakk å ta bilde, De fleste setter pris på å få et sokkepar. Heldigvis for meg! Mønster fra Mariusboka med diverse justeringer. Pinner nr. 4 på mønsteret og 3,5 på resten.
Avslutter med noen fargerike sokker i damestørrelse, 38-39. 


 Jeg ble inspirert av " Den store rydderevolusjonen " på TV tidligere på året, og har virkelig fått oversikt over alt jeg har samla på gjennom mange år. Mye er rydda opp i og og kommet på fyllinga, men fremdeles har jeg arbeid i lang tid framover. Og det føles utrolig godt at det blir romsligere i skap og skuffer, og ikke minst i reoler. Men ett sted går grensen: Jeg kaster ikke garn! Det er forreten mulig jeg kvitter meg med noe syntetisk etterhvert. Ull er best!

Forrige uke gikk vi fra Solheimstulen til Dyregravshalle. Solheimstulen er nyrestaurert og nyåpna i sommer. Gleder meg til rømmegrøt og spekemat sammen med Bygdekvinnelaget der om fjorten dager.Solheimstulen.Håper dere har hatt en fin sommer så langt! Jeg gleder meg til flere fjellturer.


I dag regner det litt her. Takk og lov! Vi trenger hver dråpe.


Klem Ingunn6 kommentarer:

 1. Så masse flotte sokker. De første har jeg ikke sett før. Nydelige, og god som gull på føttene.
  Klemz

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det er et Drops-mønster med divere endringer. Syntes hælen var så smal på oppskrifta, men nå har jeg løst koden og fått dem slik jeg liker.

   Mvh Ingunn

   Slett
 2. Hei Ingunn!
  Så mange flotte sokker du har strikket. Hos meg går det mer i gensere og jakker - da blir det ikke så mange i antall.
  Imponert over at du har fått ryddet godt opp, må være nydelig!
  Håper du får en fin helg og får mange fjellturer i tiden fremover!
  Hilsen Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jeg selger en del på markeder, og sokker er lettere å selge enn gensere og jakker. Så derfor. Den ryddinga har gjort meg godt, og bedre skal det bli. Og fjellet venter. Moltene modnes nå.

   God helg fra Ingunn

   Slett
 3. Solheimstulen, det ser virkelig ut som Krkonoše-ryggen på bildet ditt... det er mange flotte fjellhytter der oppe som jeg liker å besøke... fantastiske fjellturer der.
  Jeg ønsker deg masse moro på fjellturene, kjære Ingun... og takk for de vakre bildene.
  Sokkene dine er flotte som alltid :-)
  Klem av Viola

  SvarSlett
 4. Jeg elsker hjemmestrikkede sokker! Nydelige! Jeg var på besøk hos min søster i Drøbak på bursdagen min i juni, og da fikk jeg et par nydelig sokker. Her har det vært surt og vått hele sommeren, så jeg bruker mye ullsokker hele året! :) Sprek er du også, ser jeg! :)

  SvarSlett