tirsdag 1. mai 2012

Gullpuls og litt til....


Disse pulsvarmerne strikka jeg i påska, men jeg har mangla bånd til hullkanten. Dette fant jeg av alle steder på Hadeland Glassverk i ei korg på Tinn og Lysstøperiutsalget.
Ideen til pulsvarmerne fikk jeg i korga til Ingvild der det lå et par med gulltråder,  bånd og hekla rose som ikke var til å motstå. På Jens Hoff anbefalte de å bruke Sandnes Alpakka og strikke inn en tynn gulltråd fra en spole jeg kjøpte. Det fungerte kjempebra. Det glitrer i dem, men tror ikke det vises noe særlig på bildet. Til slutt hekla jeg kant oppe og nede og rundt åpningen for tommelen, sydde på heklarosa og noen perler i midten. 
Jeg ble så fornøyd med disse at det blir nok flere par, og hvis det er noen av dere som har lyst til å strikke maken, skriver jeg gjerne ei enkel oppskrift.


Turen til Hadeland Glassverk var en opplevelse. Glassverket fyller 250 år og har et variert program. Vi fikk guiding i Glasshytta, og jeg er imponert over den kunsten det er å blåse glass.. Ellers kunne vi se draktutstilling ved Lise Skjåk Bræk og en brudekjoleutstilling fra 100 år tilbake fram til  i dag,  maleriutstilling mm. Og så var det selvfølgelig rik anledning til å handle.


Rødvinsglassene og sausekoppen stod på handlelista, men her var det lett å gå amok. Alle varer til halv pris eller halvparten av rød pris!
Så det ble to godisskåler i furumønster, et bollesett i bondemønster og seks frokosttallerkener i ministråmønster i tillegg. Det kan hende tallerkenene blir begynnelsen til et nytt frokostservise, men de var egentlig kjøpt til kopper og krus i blåfarger som mangler følge.
I løpet av bussturen ble det ca. 10 cm på tunikaen min også, men glattstrikk i grått er ikke så mye å vise fram.


Søndagen  våkna vi til det flotte været, og jeg må ha med noen fjellbilder denne gangen også.
Det er dissse vårskiturene vi håper på å få hvert år. Sol, vindstille, klisterski, appelsin og lange raster i solhellinga eller på toppene. Det var siste helga med kjørte skispor, men nå kunne vi gå overalt.


Hans på toppen av Djupegrønuten, 1237 m.o.h.
Hallingskarvet i bakgrunnen.Fristende, ikke sant?Kaffekopp og dobbelt sett med solbriller!

Det er samme strålende været i dag, litt vind så flagget får rørt  på seg, så når mannen har hørt på Martin Kolberg, blir det nok en tur til fjells i dag også. Ønsker dere alle en fin 1. mai!

12 kommentarer:

 1. Kjempefine pulsvarmere!- og jeg sier bare: ja, tusen takk du må gjerne legge ut oppskrift! :-)
  Flotte ting du har kjøpt på Hadeland glassverk, likte spesielt godt de frokosttallerknene! Forstår godt at det er lett å gå amok når man finner slike vakre ting til nedsatte priser!
  Nydelige turbilder, det er jo fantastisk i fjellet på denne tida, når man er heldig og har godt vær! Kos dere på tur, begge to- og nyt dagen! :-)

  SvarSlett
 2. Det var de herligste pulsvantene jeg har sett, kunne godt tenke meg og strikke slike! Så oppskrift må du gjerne legge ut :)
  Nydelige ting du hadde kjøpt på Hadeland, morro å handle når det er slike priser.
  Nyt turen i fin været i dag, Og tusen takk for alle koselige komentarer inne hos meg, De varmer :)
  Klem

  SvarSlett
 3. Aldeles nyydelige pulsvarmere. Så lekker med gulltråd og band på - jeg likte virkelig de detaljene (må prøve - når jeg en gang i framtida blir ferdig å brodere her....legg GJERNE ut oppskrift)

  Så nydelige innkjøp du har gjort på Hadeland - heldige deg som har "tilgang" på så mye lekkert til billig penge :) :)

  Takk for at du deler vakre turbilder - de er til å bli glade av. Og tusen takk for koselige kommentarer hos meg - det inspirerer og motiverer (gjett at jeg trenger det for tida, for å komme i mål)

  Ha en strålende 1. mai

  SvarSlett
 4. Så nydelige pulsvarmere :)
  Tror jammen jeg også skal ta meg en tur til Hadeland glassverk og se om jeg ikke kan gjøre noen kupp :)

  Så utrolig deilig med sol og ski!
  Fortsatt god 1.mai til deg!

  SvarSlett
 5. Kjempefine pulsvarmere! Det blir så fint med de små detaljene - blomst, bånd og heklekant:) Fine innkjøp du har gjort på Hadeland glassverk. Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 6. Gid vi kunne skryte av samme fine 1.mai været som dere! Skituren så fristende ut.
  Pulsvarmerne ble virkelig "smukke" med gullband. Det er nok lett å gå amok på Hadeland, iallefall med halve av røde priser...godt du hadde handleliste med!
  Ønsker deg en fortsatt god maikveld.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 7. pulsvarmerne var nydelige :) sier ikke nei takk til en oppskrift :)
  morsomt å dra å handle når man kommer hjem med så mye fint :) du har god smak ;)
  Er kjempe morsomt å se bilder fra turene deres. Dere er flittige :)

  Ha en kjempe fin uke å takk for alle kommentarene på siden min :) Blir like glad hver gang:)

  SvarSlett
 8. veldig fine pulsvarmere - kjempefin heklarose-
  Takk for koselig kommentar inne på min blogg!!

  Nina :O)

  SvarSlett
 9. Skikkelig fine pulsvarmere, akkurat passe romantiske :)

  Ha en fin torsdag
  Klem

  SvarSlett
 10. Nydelige pulsvarmarar, og så flotte turbilete!!

  SvarSlett
 11. Så nydelige pulsvarmere du har laget, jeg vil gjerne strikke sånne, så oppskrift mottas med takk :-) Tusen takk for flittig besøk på bloggen min, og alle de hyggelige kommentarene du legger igjen.
  Det er alltid like hyggelig å lese det du skriver. Varm klem fra Yvonne

  SvarSlett
 12. Enkle og delikate pulsvarmere du har laget. Du er flink som har ideer selv, jeg er helt avhengig av oppskrift når jeg lager noe! Ser at du har vært en tur på Hadeland Glassverk. Jeg var innom for ikke så lenge siden og der står fristelsene i kø!Du får et fint frokostservise hvis du fortsetter å samle på disse. Ha en super søndag! Her svever pollenet, dessverre !

  SvarSlett