lørdag 14. april 2012

Nytt liv til utslitte sokker

Jeg bærer nok preg av at jeg er vokst opp like etter krigen. Da var det var helt vanlig å gå med bøtte klær til hverdags, og ble det hull på sokkene, var det fram med nål og tråd og reparere.
Når det ikke gikk an å bøte mer, klipte vi av lesten og strikka ny på den gamle vrangborden. 
Da mor levde, ville hun ha alle de utslitte sokkeparene. Å strikke "puinn et par labba" var "omsalaust" arbeid, som hun sa. Så kunne vi hente en "nye" sokker ved neste besøk.
Jeg har tatt opp arven, og da jeg var i Trondheim, fikk jeg med 8 par som hadde sett sine beste dager.


 
Her er det første paret klart til bruk. Jeg strikker gjerne noen omganger ekstra vrangbord, her i hvitt, da "leggen" ofte er litt slitt ved overgangen til hælen. Hælen ble også hvit, kanskje ikke så praktisk, men, men. Selve lesten er strikka i Soft Ragg fra Coopen, og det gikk med akkurat ett nøste til størrelse 38.
Det er ekstra koselig å ta vare på disse "leggene" da jeg husker mor  brukte disse selv.


 
Her er resten av sokkehaugen som skal få en "makeover". Neste par er allerede på pinnene og blir slik:
Her fant jeg noe lilla sokkegarn i lageret, og dette tror jeg skal bli ganske fint. Jeg synes det er greit å ta vare på det som kan brukes og føler meg tilfreds med dette arbeidet.

Jeg var så heldig å vinne bokmerke i Mayens Påske-gi-bort. Det er kjempefint og er allerede tatt i bruk. Tusen takk, Mayen!


Er litt usikker på om dette er framsida eller baksida av bokmerket, men det er fint på begge sider.


Tusen takk for alle gratulasjoner og hyggelige tilbakemeldinger på Påskegleder! Jeg setter stor pris på alle.

Riktig god helg!

17 kommentarer:

 1. Så flink du er, det er flott å ikke kaste :)
  Noe som skjer alt for ofte i vårt samfunn!
  Gode sokker blir som nye, kjempebra!
  Ha en fin lørdagskveld.

  SvarSlett
 2. Akkurat slik gjer eg og. Kjekt å sjå andre og som gjer det. Ha ein fin kveld :)

  SvarSlett
 3. Så flott at du fikser på sokkene i stedet for å kaste. Gjenbruk er bra! Det blir da så mange spennende sokker når du gjør det på denne måten:) Håper du får en fin helg:)

  SvarSlett
 4. Kjempefine sokker! Min mor strikker også nytt på vrangborden når foten er utslitt:-) Smart og miljøvennlig:-)

  SvarSlett
 5. Så artig :) Slik gjør jeg også - i campingvogna :) :) Bruker av restegarn og strikker nye "føtter" - og vet aldri på forhånd hvordan de "nye" lestene blir seende ut :)

  Ha en flott søndag :)

  Klem nordfra

  SvarSlett
 6. Så godt å se at du og andre tar vare på tingene! Jeg liker heller ikke å kaste noe som jeg kan bruke videre :)
  Ha en fin søndag :) Klem til deg :)

  SvarSlett
 7. Synes du er flink som gir deg i kast med¨å reparere så mange sokkepar, fine blir de også:) Takk for hyggelige kommentarer på interiørbloggen min. Veldig koselig at du ville følge den også:)
  Ønsker deg en fin søndagskveld og en flott ny uke! Klem

  SvarSlett
 8. Veldig smart, jeg er ikke så flink sånn, jeg lager heller nytt, men så har vi det sikkert for bra, men en fin ide å bruke restegarn på er det sikkert også. Takk for hyggelig kommentar hos meg. god søndag :-)

  SvarSlett
 9. Så gøy:-)og ikke minst smart:-) Likte sokkene dine,jeg:-)

  SvarSlett
 10. Her i huset både stoppes og "restrikkes" sokkene til de kun kan brukes som fyllvatt!! Men må innrømme at æ hadde mæ et skikkelig ryddesjau i høst og kasta noen, det finnes grenser.. Så fint at du likte bokmerket ;-)Klart du kan bruke det på begge sider, æ har det motsatt, for æ skreiv navnet mitt i den firkanten som er på den siden. Kos deg videre i uka ;o)klem

  SvarSlett
 11. Så utrolig flotte de sokkene ble. Jeg husker også at bestemor gjorde slikt i gamle dager, strikket nye føtter på sokkene. Egentlig er det jo ganske smart, for det er ofte skaftet som er kjedelig å strikke. Foten går jo som regel ganske greit.
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 12. Så artig å lese dette innlegget, for jeg kjente igjen mye her;) Vi blir nok mer og mer et sløsesamfunn. Men nå er jo redesig i skuddet, så det bør jo inkludere sokker også;) Og ja, det er et omsalaust arbeid;) ;) Og generasjonene før oss måtte være veldig kreative, for de måtte bruke det de hadde, og prøve å gjøre det beste ut av det. Takk for hyggelig kommentar hos meg;)

  SvarSlett
 13. Så flink du er:). Husker bestemødrene mine pleide å gjøre det samme, og jeg har arvet garn som de har rekket opp fra leggen til gammle lester:).
  De brukte å gjøre det samme som du har gjort med lestene, men det var bare grålester de hadde. Så jeg har aldri tenkt på at man faktisk kan gjøre det med andre lester også. Så utrolig smart og artig, nå hvet jeg hav jeg skal gjøre med haugen av lester som ligger å slenger fulle av hull og lapper på;)
  Takk for inspirasjon, og ha en fin uke:)

  SvarSlett
 14. Dette er jo kjempelurt! Kule resultat ser det ut til å bli også. :)
  Gøy å lese/se både fine historier og plagg.

  SvarSlett
 15. Det husker jeg min mor og mormor også gjorde, men selv er jeg ikke like flink. Jeg har arvet et stoppehode etter mormor og det står mest til pynt.
  Absolutt en god ide og verd etterfølgelse.
  Med litt innsats har man jo et par "nye" sokker:)

  SvarSlett
 16. så utrolig flotte de øverste sokkene ble :) de fikk en ordentlig sjarm over seg:)smart å gjøre slikt!
  Ha en flott uke :)

  SvarSlett
 17. Inspirerande å sjå at du held i hevd arven etter mor di:) Eg tek også vare på utslitne tjukkelestar, med ein plan om å strikke ny sole, eller heilt ny fot, som du, men må vedgå at dette er berre på planstadiet enno.
  Kanskje innlegget ditt kan vere ein puff til å kome i gong......

  SvarSlett