lørdag 21. april 2012

Litt av hvert


Denne boka, Saras nøkkel av Tatiana de Rosnay, klarte jeg nesten ikke å legge fra meg. Som det står på omslaget: Dette er en rystende roman som ikke lar leseren i fred før den er ferdig og som spøker i minnet etterpå.

Paris, 2002: I anledning sekstiårsmarkeringen av Vel d`Hiv, den beryktede oppsamlingen og arrestasjonen av jøder ledet av det franske politiet, blir Julia Jarmond bedt om å skrive en artikkel om den svarte dagen i Frankrikes historie. Mens hun undersøker saken, snubler hun over Saras fortiede familiehistorie. Julia føler seg tvunget til å skrive om jentas skjebne, og gjennom sine undersøkelser tvinges hun til å stille spørsmål ved sitt eget liv.

Har du ikke lest denne, så sier jeg bare: God bok!


Har fått ferdig to par med perlepulsvarmere, og nå tror jeg det blir en pause med denne sorten.


Disse er strikka i Baby Silk Alpakka fra DSA, og jeg har brukt mørke grå Rocailles-perler.


Her har jeg brukt Sandnes Alpakka og glassperler i kobber-farge. Garnet er restegarn etter en jakke jeg strikka for flere år siden.


Når jeg er i nærheten av en garnbutikk, går jeg omtrent aldri forbi om jeg har ærend dit eller ikke. Jeg var innom Jens Hoff i Trondheim etter garn til pulsvarmere ( mer om det senere). Da måtte jeg bare ha med meg noen nøster med bomullsgarn til en billig penge også.


Det ene grønne nøstet er blitt ei kopptue som allerede er gitt bort. Ei oransje er på pinnene og skal også ut av huset.
Etterhvert blir det kanskje litt fornying på kjøkkenet mitt også?


Jeg strikker egentlig på sokkene om dagen, men det får jeg ta senere. Nå skinner sola, det er 7-8 plussgrader og jeg må gå meg en tur i vårværet. Det lå imidlertid snø på bakken i dag også, men nå er det meste borte.

Jeg vil ønske dere alle god helg med dette sitatet jeg fant i ei lita bok som ramla ut av hylla da jeg tørka støv i dag.
Boka heter "Ha en god dag" og er utgitt av Hermon forlag.

Jeg ønsker deg gleden ved å mestre -
din egen kropp, en seilbåt, en sykkel,
en hest, maling og lerret, rette og vrange masker,
wienerbrød, motorer, matematikk eller fransk.
Hva som helst. Alt mulig.
Jeg ønsker deg gleden over "Jeg skjønner! Jeg forstår!"

13 kommentarer:

 1. Har ikke lest boka, men sett filmen og den var sterk!
  De pulsvantene var nydelige, og perlene var bare prikken over ien.
  Ha en herlig helg videre.
  Lørdagsklem :)

  SvarSlett
 2. Saras nøkkel er meget bra! Siden du likte den bør du lese "Bumerang" av samme forfatter også. Ikke like bra, men veldig fin den også.
  Nydelige pulsvarmere!
  God helg til deg! Klem :)

  SvarSlett
 3. Nyt resten av helga :)
  Har boka på liste mi, men er litt usikker på om jeg orker.... Er redd den blir så alt for trist...

  SvarSlett
 4. For et positivt og glad blogginnlegg :) :) Nydelige pulsvarmere igjen - og deilig oppvaskklut :) Takk for bokanbefaling igjen - og for vakre ord :)

  Har akkurat kommet fra fjellet - kun ei helg til med scooterkjøring her oppe så vi må benytte oss av sola og godværet :)

  Lørdagsklem nordfra :)

  SvarSlett
 5. Enig i at den boka var kjempebra og gripende. Flotte pulsvarmere du strikker, og de friske fine klutene blir nok tatt godt imot der de kommer. Kloke ord du har til slutt, tenker også på at vi ikke må være så opptatt av det vi ikke kan. Men glede oss over det vi mestrer, alle mestrer noe!

  SvarSlett
 6. Ja, Saras Nøkkel er grusom, men må allikevel leses. Flotte pulsvarmere du lager. Jeg ønsker meg slike, men må bare gjøre unna en 5-10 andre strikkeprosjekter først :)
  Ha ei fin helg :)

  SvarSlett
 7. Denne boken er veldig gripende. Jeg klarte nesten ikke å legge den ifra meg jeg heller.. Pulsvarmerne var lekre med fletter og perler:) Heldige de som blir mottakere av hjemmestrikka kjøkkenkluter! God helg!

  SvarSlett
 8. Takk for tips om god bok! Den skal jeg prøve å få tak i. Og takk for hilsen på bloggen min. Nå er det ikke lenge før våren gjør sitt inntog for fullt.
  Ha en fin helg, Ingunn

  SvarSlett
 9. Takk for boktips! Nydelige pulsvarmere du har laget!Ha en fin søndag!:-)

  SvarSlett
 10. Pulsvarmere dine er bare nydelige:-) som du har sett prøver jeg ut ulike mønstre, kanskje du ser ett par av disse også på siden min etter hvert:-) ha en fin søndag Ingunn

  SvarSlett
 11. Takk for boktipset. Den skal jeg prøve å få med meg. Nydelige pulsvarmere du har strikket. Vi har nesten hatt forsmak npå sommeren idag så det har vært en nydelig dag. Koppetuer er flotte smågaver å gi bort (og fint å strikke på når en ikke kan konsentrere seg så mye med strikket. :))

  SvarSlett
 12. Nydelige pulsvarmere! Herlig å lese om ditt forhold til garnbutikker - en svært lett gjenkjennelig "diagnose". Heldigvis helt ufarlig. Bare gledesspredende!!!

  SvarSlett
 13. Så kjempefine pulsvarmere! Du lager veldig mye fint;) Tusen takk for koselig kommentar, og velkommen som følger;)

  SvarSlett