onsdag 14. desember 2011

Pulsvanter med perler og fletter

Da jeg fikk se pulsvanter med perler og fletter, fikk jeg så lyst til å strikke det. Jeg tok en grundig sjekk på modellen og fant ut at mønsteret var greit å få til uten spesiell oppskrift.

Jeg startet med å træ perlene på garnet, la deretter opp 56 masker, strikka 6 rette masker og 2 vrange omgangen rundt. Jeg strikka 4 omganger før jeg laga flettene og strikka inn perler på samme omgangen. Perlene plasseres mellom de to vrangmaskene.
Så strikkes det 7 omganger mellom hver flette- og perleomgang.

Jeg hadde planer om å strikke inn perler og fletter 7 ganger, men garnet tok slutt, og da avslutta jeg med 4 omganger etter 6. perle-  og fletteomgang. Til slutt hekla jeg en omgang med fastmasker og en picotkant  framme på pulsvanten og en omgang med fastmasker øverst. Pulsvantene veier omtrent 40 gram, så det er best å starte med et 50 grams nøste for å få ønsket lengde.

Garn: Baby Silk fra DSA
Pinner: nr. 3
Heklekrok: nr. 2,5Modellen hadde heklakanter i samme farge som pulsvantene, men jeg synes dette ble fint også.I dag har jeg hatt sesongens første skiøkt, rundt jordet og opp gardsveien. Har gått opp løype som i gamle dager, og det ble bedre og bedre å gå for hver runde. Blå extra og god glid. Herlig!Fortsatt god førjulstid til alle lesere!

8 kommentarer:

 1. Så fine pulsvarmere, med fletter og perler! Kjempefine :-)
  Herlig bilde! jeg fikk litt julestemning av skisporte ditt... for her er det bare silregn, mørkt og trist så jeg savner litt snø..
  Kos deg videre, i skiløypa og med strikkingen :-)

  SvarSlett
 2. Hej kære ven

  Tak for kommentar , det var sødt af dig. Og hvor er det bare nogle fine votter du strikker , især de røde , meget nydelig manchet , er det et mønster der e tilgængelig eller er det fra en bog?

  Klem Vilma

  SvarSlett
 3. Se nå var det skjedd ting her. Mer fin produksjon fra deg, tante. :-) Her er det ingen snø, bare vind og regn. Men i helga blir det visst vedvær igjen. Vi må produsere noen flere sekker til neste års fyring.

  SvarSlett
 4. Opdager lige at jeg har samme hæfte liggende hvorfra mønster stammer....nogle gange kan man ikke se skoven for bar af træer..hihi

  SvarSlett
 5. Så nydelige de ble.
  Er innom for å ønske deg og dine en riktig GOD JUL!

  SvarSlett
 6. Så utrolig lekre pulsvanter! De fikk jeg lyst til å prøve meg på i romjula.

  Også snø nok til å gå på ski, da gitt! Her er det akkurat nok rim på trappa til å skli på vei ut, eller helt bart... Nyt det!

  SvarSlett
 7. Hei. Kjekt du har prøvd oppskrifta mi :) God jul til deg og dine.
  Mvh Ellinor

  SvarSlett
 8. Lekre pulsvanter og LEKKERT vinterbilde!!

  SvarSlett