torsdag 22. september 2011

Pjona lue og votter

Jeg nevnte tidligere at jeg hadde planer om å pjone lue og pulsvarmere etter oppskrift jeg fant i boka "Pjoning i mitt hjerte" av Monica Schultz. Boka kan kjøpes her. Mønsteret heter "Vintertiger", og jeg pjona lua først. Garnet jeg brukte heter Jade og er fra Gjestal. Det inneholder 70% ull og 30 % alpakka, og anbefalt pinnestørrelse til strikking er 4. Garnet er mykt, og lua er behagelig å ha på. Jeg brukte heklekrok nr.5.


I mangel på modell fikk lua litt "fyll" for at mønsteret og fasongen skulle komme godt fram.


 
Da jeg var ferdig med lua, syntes jeg den ble såpass varm at det passa bedre med votter til, så derfor ble det nok et vottepar.
Dette settet skal ikke toves, og derfor laga jeg det etter størrelsen på hodet og handa. Det er enkelt å tilpasse størrelser når en pjoner, og arbeidet går raskt unna. Garnet kjøpte jeg på Coopen i Uvdal, og det kan nok hende jeg ber Signe på butikken bestille flere farger, for dette var et godt garn å pjone med, og sikkert helt supert til strikking. 
Jeg kjøpte 2 nøster av hver farge, og i hele settet har jeg brukt 150 gram. Det blir sikkert nok garn til pulsvarmere også hvis jeg bytter om på fargene. Jeg er veldig fornøyd med dette settet, og jeg gleder meg nesten til det blir kaldere i været slik at jeg får brukt det. (Dette siste her er ikke helt sant!)

6 kommentarer:

 1. så koselig at du vil følge meg på min blogg!
  Så mye pent du lager, kan hente mye inspirasjon her :)

  SvarSlett
 2. Her produseres det, ser jeg. :-) Rosa og grått er alltid en vinner. PSSST... Du må oppdatere bloggadressen min, jeg har flyttet. ;-)
  http://maniskkreativ.blogspot.com

  SvarSlett
 3. Nydelige ting du har pjonet. Jeg lurer på når jeg skal få prøvd meg på det. Pjoning og div andre teknikker er på listen min over ting jeg skal gjøre, en gang :-)

  SvarSlett
 4. Kjempefint pjonesett. Det garnet hørtes deilig ut, må kanskje holde utkikk etter det. Er enig med deg i at pjoning er supert - utrolig raskt og det blir veldig fint.

  SvarSlett
 5. Så flotte disse vottene og lua ble. Hørtes spennende ut med pjoning.

  SvarSlett
 6. Oi, så stilig med tofarget pjoning! Jeg er pjonenovise, og synes det var en stilig effekt jeg ikke har sett så mye før.

  SvarSlett