onsdag 21. august 2024

HEKLA TEPPE TIL MEG SELV

 


 Dette teppet begynte jeg på for nøyaktig to måneder siden, og jeg planla å hekle to ruter pr dag, og med 88 ruter i alt pluss sammenhekling og kant rundt, ville det ta litt tid. Men det hender at "bordet fanger" og at det går fortere enn beregna. Her har jeg brukt restegarn med ca 100 m på 50 g, og de to yttersta radene, sammenheklinga og kanten rundt er Viking sportsragg.

Garnforbruk: 1360 g

Heklekrok: nr 4

Tråder å feste: ca 1500 (her gjelder det å feste etterhvert)

Ferdig mål etter blokking: 172 cm x 115 cm

Hvor mange arbeidstimer jeg har brukt aner jeg ikke, men med mye sport på TV som jeg følger med på, er handarbeidet ikke langt unna. Det går greit å hekle så lenge det er fotball, for der kommer det meste i reprise, men på håndball må jeg følge med, for der går alt så fort.



Det er vanskelig å ta bilder av tepper, men prøver litt forskjellig her etterhvert.




Hengende over en stol.




Blokking på gang.




Nærbilde av sammenhekling.




Sammenhekling på gang. Her gikk det seint på grunn av krevende arbeidsstilling.





Det har vært morsomt å holde på med, men det har vært garn overalt og mye rot også, og dette handarbeidet egner seg ikke til å ta med bort. Høsten er i anmarsj her, og jeg gleder meg til å bruke teppet.

Jeg har funnet tips og oppskrifter på nettet og satt sammen etter beste evne. 


Nå gleder jeg meg til å finne fram sokkegarn. Sokker er enkelt og greit og noe alle har bruk for.

Den siste måneden har jeg slitt med en gjenstridig forkjølelse, men nå er heldigvis det verste over, og jeg kan forhåentligvis se fram mot normale dager. Jeg tør ikke å love at jeg skal blogge oftere, men jeg lover å prøve. Jeg håper dere alle har hatt en god sommer og ønsker en fin høst til hver og en som stikker innom.


Klem Ingunn