fredag 31. mai 2024

Farvel mai, velkommen juni

Ett blogginnlegg i måneden må være et minimum, og nå er det bare tida og veien for mai. Når jeg sjekker bildene mine, ser jeg at det har vært en sokke-måned. 









Det har blitt mange par russesokker. Det er artig å strikke mønster, og når jeg strikker med Viking sportsragg, blir sokkene noe større enn med et tynnere garn som er anbefalt i oppskrifta. Det nederste paret er str 11-14 år og passer til meg med skostørrelse 38. De andre parene er i damestørrelse. Dette er kjekke presanger, og rett som det er dukker det opp en anledning. Parene i midten ble ekstragaver til tvillingkonfirmanter der vi var så heldige å få være gjester.




Jeg prøver å få brukt opp litt restegarn, og denne gangen ble det av Fjord sokkegarn fra Hillesvåg ullvarefabrikk. To nøster av knappe 50 gram ble brukt i disse i str 38, og det ble faktisk garn til overs. Vekt ca 75 g. Oppskrifta er den jeg lærte på folkeskolen på 50-tallet.




Så har sokkene til Ingvild fått ny lest, og jeg fant faktisk Viking sportsragg i grønt som passa til den vrangborden som var like fin. Gleden av å kunne reparere er omtrent like stor som å strikke nytt. 




 


Denne lua heter Lume lue, og oppskrifta er fra Strikkeulla. Garnet jeg har brukt er Drops babymerino, pinner nr 3,5 og garnforbruk ca 60 gram fra lageret. Kanskje ikke det mest spennende å strikke, men av og til er et enkelt håndarbeid veldig greit å putte i veska.






Noen bursdager står for døra, og jeg har bakt både suksessterte og dajmkake som er kommet i fryseren.





Kjekt alt som kan ordnes i god tid!




Ellers har jeg vært på jakt etter liljekonvall, seinest i dag, og dette er et bevis på at vi bor i ei fjellbygd. Ei ukes tid med samme været så blir det nok.




Jeg går tur hver dag og har både glede og nytte av det. Været har vært varierende som dere ser på bildet, men YR er fableaktig til å melde været så det er sjelden jeg blir våt.

Det er litt vemodig at mai-måneden er over, men vi får glede oss over junidagene som kommer....


Fortsetter dette været må jeg nesten ønske god sommer!
 
Klem fra Ingunn