fredag 7. september 2012

God bok

Huset du elsket

Det drar seg mot høst, og det er tid for å lese bøker igjen. Jeg hører gjerne på lydbok mens jeg strikker, og nå i dag ble jeg ferdig med "Huset du elsket" av Tatiana de Rosnay. Det er forfatteren bak suksessene "Saras nøkkel" og "Bumerang".

Vi er i Paris i 1860-åra, og den store byfornyelsen som er grunnlaget for det Paris vi kjenner i dag, går sin gang. Mange må betale en dyr pris for denne forvandlinga, blant andre Rose som vi blir kjent med i boka. Hun er ei kvinne i 60-åra som hele sitt voksne liv har bodd i huset som har tilhørt mannens familie i generasjoner. Før mannen døde, lovet Rose å ta vare på hjemmet deres, og nå bestemmer Rose seg for kjempe for  å redde huset som rommer så mange minner, men også en grusom hemmelighet som hun har tiet om i over 30 år.

Jeg synes ikke denne boka kan måle seg med de to andre jeg har lest, men jeg var aldri i tvil om at jeg skulle høre hvordan det gikk med Rose. Boka har ei lesetid på knappe 6 timer.


Ønsker dere alle ei riktig god helg!
 
 
Klem fra Ingunn

4 kommentarer:

 1. Takk for boktips !
  Takk for skryt av headeren min, eg laga den sjøl
  denne gongen og er kry over at den vart såpass ;)

  Fredagsklem frå
  Anne-Mari

  SvarSlett
 2. Tusen takk for anbefalingen, finnes ikke noe bedre enn å strikke med bok på øret :)
  Ønsker deg en strålende helg, klem!

  SvarSlett
 3. Takk for boktips!
  Jeg holder på med John Irving sin siste bok, han er min favorittforfatter. Men det blir ikke så mye lesing, leser om kveldene etter at jeg har lagt meg...og plutselig har jeg bare sovna..med brillene på nesen..:-)

  SvarSlett
 4. Hei! Jeg har ikke vært så aktiv bloggbesøker i det siste, og føler at jeg går glipp av en del. Gratulerer med flott premie! SÅ fortjent;) Og så er du så flink å anmelde bøker. Det er kjekt å slå to fluer i en smekk, både høre bok og strikke;) Riktig god helg!

  SvarSlett