søndag 22. juli 2012

FAUSKOFJELL 1369 m o. h.


Etter ei uke med mye regn, var det brukbare meldinger for helga. Eller "ikkje så hakkande gale" som  Eli Kari sier.
Da meldingene var best for lørdag, valgte vi å gå på Fauskofjell denne dagen.  
Det er den høyeste toppen mellom Uvdal og Tunhovdfjorden og kan nås både fra Smådøldalen og Tunhovdfjorden.
Vi valgte det siste og gikk veien opp til Sjåbu seter og fulgte kraftlinjene nord-vestover.Det var behagelig å gå langs den grasgrodde anleggsveien ved kraftlinjene.Her tar det av en sti fra anleggsveien, og denne fulgte vi mot toppen.
Etterhvert ble det ganske bratt, og det må det nødvendigvis bli når 600 høydemeter skal forseres.Det blåste en del, men det var lunt bak denne store steinen der vi spiste nista vår.Her er vi ferdig med den siste stigninga og kan nyte å gå på denne fine stien mot toppen.Det blåser på toppene - bokstavelig talt.
En imponerende stor varde er bygd her, og utsikten er formidabel.På tur ned igjen hadde vi fin utsikt til Tunhovdfjorden langt der nede.Vi nærmer oss Sjåbu på tilbaketuren. Blåurdranten og Fauskofjell i bakgrunnen.Skarpnor (Einsetnatten) på andre sida av Tunhovdfjorden er også med på årets Ti Topper, men det får bli en annen gang.
Nesten fem timer på tur er nok for en dag.


Vi gikk denne turen i fjor også.
Det kan du lese om her hvis du har lyst.
Da så vi flere flokker med reinsbukker på toppen, men i år fikk vi bare øye på to dyr.


Tusen takk for fine kommentarer på bloggen min!
Jeg setter stor pris på alle.
Det er stas at så mange liker å lese det jeg skriver om.
Ønsker dere alle en fortsatt god sommer!


Hilsen Ingunn9 kommentarer:

 1. Dere er skikkelig spreke...dette så ut for å være en kjempeflott tur! Synd at det blåste sånn, men med lue på ørene er det vel bare friskt?!
  Ønsker deg ei flott ny uke, og håper at du får ha litt godvær på turene dine fremover!
  Klem fra Kristin som snart "drukner"!

  SvarSlett
 2. Godt å trosse været og komme seg ut i Guds frie natur. Det er du flink til, og det er jeg for dårlig til.

  SvarSlett
 3. Skulle ønske jeg var like flink til å gå fine turer, all ære til deg! Det var en flott utsikt på toppen :)
  Ha en fin mandag i morgen :))

  SvarSlett
 4. Fantastiske bilder - nesten som "vi er med" dere på tur :) Tror vi er verdens heldigste som bor i et land med så utrolig vakker natur :)

  SvarSlett
 5. Så spreke dere er! Flotte bilder du har tatt, blir nesten som å være med på turen når man ser på de:-) Vi har vært på en del av toppene rundt Tunhovdfjorden, men ikke der dere har vært i dag. Ønsker deg en ny, fin uke:-) Klem Marianne

  SvarSlett
 6. Et lite glimt fra mitt barndoms rike. Selv om vi var mest på turer i den andre enden av Tunhovdfjorden, gir terrenget og utsikten minner. Hvert fjellområde har sine særpreg med vegetasjon. Takk for en liten tur tilbake i tid!

  SvarSlett
 7. Kor flinke dokke er til å nyte naturen !
  Takk for at me får vere med på turane :)
  Klem

  SvarSlett
 8. Kjempeflotte turbilder! Koselig å få være med dere på tur! :-)Det har ikke blitt så veldig mange fjellturer på oss så langt i sommer, topp-turene (som vi har meldt oss på) får vente til vi kommer hjem etter ferien! :-)

  SvarSlett
 9. Fauskofjellet er fantastisk... Husk å skriv i vardeboka neste gang dere er der - vi går ofte opp fra Smådøl vi da - og fra Fauskodammen Kulturpark, med flere kulturstier og infotavler om tømmerfløtning er det en 2 timers tur.

  SvarSlett